Header image
Week 38, 19 september 2017

Koninklijke Onderscheidingen voor directie Koppert

Koninklijke Onderscheidingen voor directie Koppert

Als kroon op hun werk ontvingen Paul Koppert en Henri Oosthoek, van Koppert Biological Systems, op vrijdag 15 september uit handen van een trotse burgemeester Pieter van de Stadt een Koninklijke Onderscheiding. Beide heren kregen de onderscheiding onder meer voor hun doorzettingsvermogen in het wereldwijd op de kaart zetten van biologische gewasbescherming.


Minder uitkeringen in Lansingerland

Minder uitkeringen in Lansingerland

Het aantal inwoners in Lansingerland dat een bijstandsuitkering ontvangt daalt weer. ,,Het is fijn dat steeds minder mensen aangewezen zijn op een uitkering en weer op eigen kracht meedoen in de samenleving,’’ zegt wethouder Ankie van Tatenhove.


Van Gansewinkel verder als Renewi

Van Gansewinkel verder als Renewi

Van Gansewinkel Groep en Shanks Group plc hebben begin dit jaar hun krachten gebundeld om iets nieuws te creëren, een ‘waste-to-product’ bedrijf. Zij gaan samen verder onder de nieuwe naam: Renewi. Voor inwoners verandert er niets, de dienstverlening van Van Gansewinkel gaat onverminderd door.


Realisatieovereenkomst Waterlelie

Realisatieovereenkomst Waterlelie

Dinsdag 12 september 2017 hebben wethouder Albert Abee en Martijn Brekelmans van Pure Development de realisatieovereenkomst ondertekend voor appartementengebouw de Waterlelie in Berkel en Rodenrijs. Met de realisatie van de 3e fase van het project de Klapwijkse Pier krijgt de entree van de wijk Meerpolder verder vorm. 


Vrijwilligersmarkt in gemeentehuis

Vrijwilligersmarkt in gemeentehuis

Wilt u vrijwilligerswerk doen maar weet u niet wat? Laat u inspireren en kom op vrijdag 22 september naar de vrijwilligersmarkt 2017. Van 14.00 tot 16.00 uur presenteren 28 maatschappelijke organisaties en verenigingen zich in de hal van het gemeentehuis.


Officiële opening Idylle

Officiële opening Idylle

Heeft u het al gezien? De vele bloemen, vlinders, bijen en libellen in de Idylle langs het Offenbachplantsoen in Berkel en Rodenrijs? Op zaterdag 23 september om 11.00 uur wordt een informatiebord door wethouder Simon Fortuyn en de initiatiefnemer Jan Greeve feestelijk onthuld. U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn!


Wilt u de wethouder spreken?

Wilt u de wethouder spreken?

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u met hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? U bent van harte welkom tijdens het spreekuur op woensdag 27 september in uw bibliotheek.


Eerste hulp bij afval scheiden!

Eerste hulp bij afval scheiden!

Wist u dat kuipjes voor boter, saus en smeerkaas in de PMD zak mogen en riemen en tassen in de textiel container? Deze week ontvangt u in uw brievenbus een nieuwsbrief en scheidingswijzer vol met antwoorden en tips over hoe uw afval het beste te scheiden.


Gebruikt u de DigiD app al?

Gebruikt u de DigiD app al?

De DigiD app is een nieuwe manier van inloggen voor DigiD. Het is een alternatief voor het inloggen met een extra controle via sms. Met de app kunt u altijd en overal vertrouwd inloggen bij de overheid, zorg en pensioenfondsen. U kunt de DigiD app downloaden via de App Store of Google Play. Meer informatie? Ga naar de DigiD app.


Noordersingel en Pastoor Verburghweg

Noordersingel en Pastoor Verburghweg

De Noordersingel 2e fase, tussen Pastoor Verburgweg en Meerweg, in Berkel en Rodenrijs heeft groot onderhoud nodig. Daarnaast wordt de Pastoor Verburghweg tussen Noordersingel en N470 verbreed. De werkzaamheden starten op maandag 25 september en zijn opgedeeld in 8 verschillende fases.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content