Header image
Week 38, 17 september 2019

Kom in beweging dag, zaterdag 21 september

Kom in beweging dag, zaterdag 21 september

Het thema van Wereld Alzheimer Dag 2019 is ‘Samen Bewegen’. Reden voor Welzijn Lansingerland en de Dementieketen Lansingerland om de handen ineen te slaan en op 21 september de ‘Kom in beweging dag’ te organiseren. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er diverse activiteiten in het gemeentehuis!


Tegel eruit, plantje erin!

Tegel eruit, plantje erin!

Vrijdag 20 september houden we weer een actie ‘Tegel eruit, plantje erin!’ in alle drie de centra. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunt u mét een tuintegel langskomen bij De Kruin in Bergschenhoek, Kranenburgplein in Bleiswijk en de Kerksingel in Berkel om deze om te ruilen voor een lavendelplantje.


Keep it Clean!

Keep it Clean!

Vrijdag 20 september is het Keep it Clean Day. Een dag waarop u met collega’s, klas, vrienden of andere enthousiastelingen wordt uitgedaagd om een opruimactie te organiseren. Zaterdag 21 september is het World Clean Up Day. Over de hele wereld worden ‘cleanups’ georganiseerd. Ook in Lansingerland organiseren diverse inwoners acties.
Doe mee met een opruimactie!


Ladies Ride door Lansingerland

Ladies Ride door Lansingerland

Zondag 22 september stappen zo’n 2.000 dames op de fiets en kleuren de fietspaden in en rond Lansingerland roze! Dit gezellige fietsevenement voor dames in alle leeftijdscategorieën, heeft een start en finish in Rotterdam. Halverwege is een rustpunt bij het gemeentehuis Lansingerland.


Officiële opening Cultuurfabriek

Officiële opening Cultuurfabriek

Zaterdag 28 september opent de Cultuurfabriek aan de Groenweg 49-53 in Bergschenhoek officieel de deuren voor het publiek! Met muziek, dans en zang in de vorm van optredens, workshops, een expositie en minidisco laten de nieuwe én oude gebruikers tussen 12.00 en 17.30 uur zien wat zij op het gebied van kunst en cultuur te bieden hebben. Het officiële openingsmoment om 14.30 uur door wethouder Cultuur, Ankie van Tatenhove belooft een spektakel te worden! 


Opening Urban Sportspark

Opening Urban Sportspark

Het Urban Sportspark Lansingerland in het Annie M.G. Schmidtpark is uniek door de vele mogelijkheden die er zijn om te sporten. Nog nergens in Europa is er een sportpark waar het sporten zo veelzijdig is. Deze openbare sportplek, die voor iedereen toegankelijk is, wordt op zaterdag 28 september officieel geopend! 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content