Header image
Week 38, 15 september 2015

Lansingerland verwelkomt nieuwe burgemeester!

Lansingerland verwelkomt nieuwe burgemeester!

Op maandag 14 september ontvingen zo'n 700 kinderen van groepen 1 en 2 van de basisscholen in Lansingerland Pieter van de Stadt, onze nieuwe burgemeester.

In een SIV (Snel Interventie Voertuig) en gevolgd door een TAS (Tankautospuit) en twee politiewagens kwam de burgemeester aan bij het gemeentehuis. Samen met zijn vrouw Lara en zoon David en dochter Livia maakte de burgemeester een rondje langs de aanwezige kinderen.


Installatie Pieter van de Stadt

Installatie Pieter van de Stadt

Commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft maandagavond 14 september 2015 Pieter van de Stadt beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Lansingerland. De installatie vond plaats tijdens een openbare buitengewone raadsvergadering.

Na de installatie was er een receptie. Veel inwoners kwamen de kersverse burgemeester feliciteren. De komende tijd zal de burgemeester een uitgebreid inwerkprogramma volgen om de gemeente goed te leren kennen.


Coos Rijsdijk neemt afscheid van de gemeenteraad

Coos Rijsdijk neemt afscheid van de gemeenteraad

Op 10 september 2015 heeft waarnemend burgemeester Coos Rijsdijk zijn laatste raadsvergadering geleid.

Hij bedankte de raad, het college, de medewerkers, de inwoners en ondernemers voor hun professionaliteit en betrokken inzet en voor de blijken van waardering. "Het was een geweldige tijd in Lansingerland en fijn om met zoveel mensen samen te werken."


Kees Heugens eerste ereburger van Lansingerland

Kees Heugens eerste ereburger van Lansingerland

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 10 september 2015 heeft burgemeester, Coos Rijsdijk, aan het scheidende raadslid Cees Heugens de erepenning in goud van de gemeente Lansingerland uitgereikt. Hij werd hiermee meteen benoemd tot de eerste ereburger van de gemeente Lansingerland.

Na de uitreiking volgde een staande ovatie van de aanwezige raadsleden en belangstellenden op de publieke tribune.


Omwisseling afvalcontainers!

Omwisseling afvalcontainers!

Bent u nieuwsgierig op welke dag de afvalcontainers bij u omgewisseld worden? Heeft u vragen over de omwisselactie? Op www.dbics.nl/lansingerland/planning kunt u dit eenvoudig zien! Ga naar deze website, voer uw postcode en huisnummer in en u ziet de data die voor u van toepassing zijn.


Uitbreiding weekmarkt Berkel en Rodenrijs

Uitbreiding weekmarkt Berkel en Rodenrijs

De weekmarkt (elke woensdag van 8.00 tot 17.00 uur) in het centrum van Berkel en Rodenrijs heeft vanaf 23 september 2015 een andere indeling.

Door deze nieuwe indeling krijgen veel kramen/verkoopwagens een andere plek en wordt het aantal kramen uitgebreid. De opvallendste verandering aan de weekmarkt is dat de kramen op de Kerkstraat met de rug naar elkaar toe gaan staan.


Werkzaamheden natuurlijk speeleiland hervat

Werkzaamheden natuurlijk speeleiland hervat

De werkzaamheden aan het natuurlijk speeleiland in het Annie M.G. Schmidtpark zijn weer hervat. Gesprekken tussen de gemeente en de aannemer over het ontwerp zorgden voor wat vertraging.

Aannemer Van der Tol gaat de komende weken weer hard aan de slag om de speeltoestellen te plaatsen en het groen, de paden en andere zaken in orde te maken. Volgens planning is het speeleiland nog eind van dit jaar klaar. Uiteraard wordt het speeleiland dan nog op een feestelijke manier geopend. We houden u op de hoogte over de voortgang.


Internetcursus ‘Leren omgaan met de E-overheid’

Kent u iemand die moeite heeft met een DigiD aanmaken en gebruiken, belasting terugvragen, huurtoeslag aanvragen, de status van uw AOW bekijken, het zoeken naar werk, het gebruik van de website van de gemeente?

Bibliotheek Oostland organiseert in samenwerking met de stichting Digisterker en met de gemeente Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp de internetcursus ‘Leren omgaan met de E-overheid’.


MRDH geeft projectbijdrage van € 155.000,-

De gemeente krijgt deze projectbijdrage van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voor het project Innovatie en Demonstratie Centrum (IDC) Internationaal. Het project draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van het internationale glastuinbouwcluster in Lansingerland.


Subsidie Zeilfonds

Subsidie Zeilfonds


Enthousiaste ouderen zingen er lustig op los!

Enthousiaste ouderen zingen er lustig op los!

Dat het gemeentehuis heel geschikt is voor culturele evenementen bleek afgelopen zaterdag toen ongeveer 50 ouderen van het seniorenkoor Lanzingt een modern repertoire ten gehore brachten. Niet alleen de geijkte nummers zoals Droomland en Het kleine café aan de haven, maar een knallende versie van All You need….! Leuk, dat nu eens de kleinkinderen naar hun opa’s en oma’s kwamen luisteren in plaats van andersom!

Dit optreden werd onder meer mogelijk gemaakt door een startsubsidie vanuit het ZEIL Fonds.


Still Alice

Still Alice


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content