Header image
Week 37, 9 september 2014

Nieuw: uw persoonlijke Gemeentenieuwsbrief

Nieuw: uw persoonlijke Gemeentenieuwsbrief

De Gemeentenieuwsbrief is een groot succes! Sinds de start in januari 2014 is het aantal abonnees explosief gegroeid. Met trots bieden we u voortaan de mogelijkheid om deze nieuwsbrief aan te passen aan uw eigen wensen!

Op maat
Ontvangt u liever alleen nieuws over uw eigen kern? Of wilt u alleen informatie over de wegwerkzaamheden ontvangen? Vanaf vandaag kunt u dit, en meer, aangeven in uw persoonlijke profiel. Onderaan de Gemeentenieuwsbrief staat een link waarmee u uw eigen profiel kunt beheren. Om dit te activeren, klikt u onderaan de nieuwsbrief op de link “wijzigen”.


Goed voor elkaar, de belangrijkste veranderingen

Onze gemeente krijgt er vanaf 1 januari 2015 een groot aantal taken bij. Het gaat om taken op het gebied van ondersteuning, (jeugd)hulp en werk en inkomen. Taken die nu nog bij het Rijk, de zorgverzekeraar of bij de provincie of stadsregio zijn ondergebracht. Ontvangt u op dit moment hulp of begeleiding, dan krijgt u vanaf 2015 te maken met veranderingen. Samen met u, eerstelijns organisatie en de gemeente zoeken we naar de meest passende en efficiënte oplossing.

Op de pagina Goed voor elkaar voor een gezond en krachtig Lansingerland hebben wij een opsomming van de belangrijkste veranderingen geplaats.


Hulp in Lansingerland

Hulp in Lansingerland

Dinsdag 2 september is de website Hulp in Lansingerland gelanceerd. Hulp In Lansingerland is een samenwerking van de hulporganisaties DoorDeWijks, Hulp in je buurt en SuperBuren.com en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lansingerland.

Op Hulp in Lansingerland kunnen inwoners van Lansingerland en (zorg)verwijzers terecht om te zien op welke wijze een hulpvraag het beste kan worden ingevuld. Immers, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Wel of geen betaalde hulp, wel of geen persoonlijke bemiddeling. Heeft u gevonden waar u met uw vraag het beste terecht kunt, dan kunt u uw hulpvraag direct plaatsen of contact opnemen met een van de hulporganisaties.


Start werkzaamheden Sterrenweg

Na een uitgebreid burgerparticipatietraject, de vaststelling van het Definitief Ontwerp en de aanbestedingsprocedure starten op maandag 8 september a.s. de werkzaamheden. De verharding wordt vervangen en de rijbaan wordt als 30 km/u gebied ingericht. Tevens vinden er nog kleine rioolwerkzaamheden plaats. De werkzaamheden starten tussen de Wilgenlaan en de Orionstraat en zijn uiterlijk eind december gereed. Meer informatie over afsluitingen vindt u op de pagina wegwerkzaamheden.


Weekendafsluiting kruising Hoekeindseweg / Overbuurtseweg

Van vrijdag 12 september 21.00 uur tot en met maandag 15 september 06.00 uur wordt op de N209 tussen de A12 en A13 de kruising ter hoogte van de Hoekeindseweg en Overbuurtseweg in Bleiswijk afgesloten. De provincie Zuid-Holland vervangt in die periode de verkeerslichten en het asfalt. De parallelwegen zijn in die periode wel beschikbaar. Het verkeer wordt omgeleid via borden.

Onderhoud
De provincie is in september 2013 gestart met groot onderhoud aan de N209, tussen de A12 en A13. De weekendafsluiting aan de kruising ter hoogte van de Hoekeindseweg en Overbuurtseweg is de laatste grote afsluiting van dit jaar.


Wethouder Abee opent camerabewaking Weg en Land

Wethouder Abee opent camerabewaking Weg en Land

Op woensdag 3 september heeft wethouder Abee de glasvezelring met camerabewaking op het bedrijventerrein Weg en Land geopend. De wethouder feliciteerde het bestuur van de parkmanagementvereniging Weg en Land met deze heugelijke prestatie.
Wethouder Abee: “Ik ben opgetogen en verheugd dat Lansingerland zulke zeer actieve, initiatiefrijke en lokaal betrokken ondernemers heeft. Vooral de vrijwillige basis van de samenwerking verdient een enorme pluim. Dit past helemaal in het beeld dat wij als bestuur hebben bij participatiemaatschappij.”


Enorme groei gebruik hondenpoepzakjes

Enorme groei gebruik hondenpoepzakjes

We werken nu een jaar samen met de dierenwinkels Dobey, Pet’s Place, Noordhoek en Chewies, en met succes. In het afgelopen jaar zijn er in totaal ongeveer 20.000 setjes hondenpoepzakjes vanuit alle punten door inwoners opgehaald. Dit is een enorme toename ten opzichte van vorig jaar (7.500 stuks). Een geweldig resultaat, waarmee we hopen de overlast door hondenpoep te kunnen verminderen.


Officiële bouwstart Hoogvliet bakkerij

Officiële bouwstart Hoogvliet bakkerij

Op woensdag 3 september is, onder toeziend oog van wethouder Albert Abee, het symbolische startschot gegeven voor de realisatie van de Hoogvliet bakkerij in Bleiswijk.

De bakkerij, van in totaal 12.600 m2, vormt de eerste fase van het nieuw te realiseren distributiecentrum van Hoogvliet op bedrijventerrein Prisma. Hier heeft de supermarktketen een stuk grond van 13 hectare aangekocht. De verwachte oplevering van de bakkerij is in de zomer van 2015. Vooralsnog zal alleen de broodproductie van Hoogvliet naar de nieuwe locatie verhuizen. De distributiecentra, centrale slagerij en de kantoren blijven op de huidige locaties in Alphen aan den Rijn tot het nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk (fase 2) gereed is.


Filmavond

Filmavond


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content