Header image
Week 37, 8 september 2015

Installatie nieuwe burgemeester

Installatie nieuwe burgemeester

Maandag 14 september 2015 wordt Pieter van de Stadt beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Lansingerland. De installatie vindt plaats tijdens een openbare buitengewone raadsvergadering.

Aankomst en receptie
U bent van harte welkom om de nieuwe burgemeester te verwelkomen. Om 10.00 uur komt Pieter van de Stadt aan bij het gemeentehuis en 's avonds omstreeks 21.00 uur is er een receptie.


Pascal Kuster ontvangt bronzen Legpenning Carnegie Heldenfonds

Pascal Kuster ontvangt bronzen Legpenning Carnegie Heldenfonds

Op maandag 7 september heeft de burgemeester van Lansingerland, Coos Rijsdijk, aan Pascal Kuster uit Zoetermeer een bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt. Pascal kreeg deze penning, omdat hij op 7 maart drie jongens uit een brandende auto heeft gered. De penning werd uitgereikt in het gemeentehuis van Lansingerland. De betrokkenen van het ongeluk waren ook bij deze uitreiking aanwezig.


Opnieuw beoordelen indicaties CIZ

Sinds 1 januari 2015 beoordeelt de gemeente of inwoners recht hebben op de maatwerkvoorzieningen Begeleiding individueel, Begeleiding groep, Persoonlijke Verzorging  en Kortdurend Verblijf. Had u al zorg en ondersteuning toegekend gekregen via het CIZ? Dan ontvangt u in september een brief van de gemeente met informatie over de herindicatie. Heeft u uiterlijk 30 september 2015 geen brief ontvangen? Neemt u dan contact op met de afdeling Publiekszaken.


Martijn Roos winnaar fotowedstrijd Groeten uit Lansingerland 

Martijn Roos winnaar fotowedstrijd Groeten uit Lansingerland 

Tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 5 september feliciteerde Wethouder Ankie van Tatenhove Martijn met het behalen van de eerste prijs. Zijn foto, het gemeentehuis vanuit een ander perspectief, werd door de vakjury als beste uit de vele inzendingen gekozen. 
De fotowedstrijd heeft veel mooie inzendingen opgeleverd. De winnende en genomineerde foto’s zijn tot 1 oktober te zien in de hal van het gemeentehuis. Vanwege het grote succes krijgt dit initiatief een vervolg. 


Onderzoek identiteit Lansingerland

Gemeente Lansingerland is acht jaar geleden ontstaan uit een fusie van drie kernen en twee buurtschappen. De kernen en buurtschappen hadden en hebben hun eigen identiteit. De vraag die nu opkomt is wat de identiteit van Lansingerland als geheel is. Wat bindt de gemeente en wat scheidt de verschillende delen en welke identiteit is gewenst?  De gemeente laat een onderzoek doen naar de identiteit van Lansingerland. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt om een gezonde groei van Lansingerland mogelijk te maken: met behoud van eigenheid én voortbouwend op de aanwezige kwaliteiten en unieke potentie.


Nieuwe inrichting speelplek Schubertplein Berkel

Nieuwe inrichting speelplek Schubertplein Berkel

Jaarlijks vervangt de gemeente Lansingerland een aantal speeltoestellen en worden er een aantal speelplekken opnieuw ingericht. Omwonenden van deze speelplekken worden dan uitgenodigd om mee te praten over de nieuwe inrichting. Jong en oud kan hieraan meedoen! Maandag 7 september was er zo’n bijeenkomst aan het Schubertplein in Berkel en Rodenrijs. Door zowel volwassenen als kinderen zijn er volop ideeën en wensen uitgewisseld over de nieuwe inrichting van de speelplek. Bij het maken van het ontwerp wordt deze input waar mogelijk meegenomen. 

Maandag 14 september is er een bijeenkomst voor de omwonenden van de speelplek aan de Kroeskarper in Bergschenhoek. Zij zijn daar inmiddels voor uitgenodigd.


Voorstel voor oplossing HSL geluidsoverlast

Tijdens de presentatieavond voor de Commissie Ruimte op woensdag 2 september presenteerden het Ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M) en de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL twee mogelijke oplossingen. Eén van deze varianten, of een mix daarvan, moet een einde maken aan de ervaren geluidsoverlast van de HSL in de gemeente Lansingerland. Wethouder Simon Fortuyn van Lansingeland is te spreken over deze stand van zaken. We zijn er nog niet, maar de weg naar verbetering staat open. Laten we erop vertrouwen, dat deze positieve lijn zo doorzet. 


Kick-off ‘Maand van de Participatie’

Kick-off ‘Maand van de Participatie’

Ruim 60 ondernemers, wethouders en ambtenaren ontmoetten elkaar woensdag 2 september bij het Ondernemersontbijt Lansingerland. Deze bijeenkomst diende als Kick- off voor de ‘Maand van de Participatie’ voor de Arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC). In deze regio werken de gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer samen.


Goed voor elkaar!

Goed voor elkaar!

September is door de arbeidsmarktregio Zuid Holland Centraal uitgeroepen tot de maand van de participatie. In deze maand wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen met een arbeidsbeperking en hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

We vinden het als gemeente belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit doen we onder meer door een werkplek te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 


Ondertekening beheercontract De Groenzoom

Ondertekening beheercontract De Groenzoom

Vanaf 2016 zijn de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp samen verantwoordelijk voor het beheer van natuur- en recreatiegebied De Groenzoom. Op woensdagochtend 2 september tekenden de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp het contract met de nieuwe beheerder van natuur- en recreatiegebied De Groenzoom: de combinatie BTL Realisatie, Groen Aannemingsbedrijf-Punt BV en J. van Dorp & Zn. VOF. Zij zijn de komende 6 jaar verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de ontwikkeling van De Groenzoom.  


50-plussers bouwen samen!

50-plussers bouwen samen!

Samen met toekomstige buren je droomhuis bouwen en ook nog besparen op de kosten. Dat sprak veel inwoners uit met name Bleiswijk wel aan. Maandag 7 september was de opkomst dan ook groot – ca. 75 huishoudens – tijdens de informatieavond van Stichting SIR-55 in het gemeentehuis. In een eerste informatieve presentatie heeft SIR-55 uitleg gegeven over het CPO principe met de verschillende voor- en nadelen, het te doorlopen proces, hoe samen commitment bereikt wordt en met welke financiële consequenties rekening gehouden moet worden. 


Weekendafsluiting A13 richting Rotterdam

De A13 richting Rotterdam is tussen de N470 en knooppunt Kleinpolderplein volledig afgesloten van vrijdagavond 11 september 23.00 uur tot en met maandagochtend 14 september 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via borden. De N209 blijft gewoon open.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content