Header image Header image
Week 37, 16 september

Denk mee over de inrichting van speelplekken!

Denk mee over de inrichting van speelplekken!

Op maandag 13 september gaf wethouder Simon Fortuyn het startsein voor het gebruik van een nieuwe webtool: ‘De Speeltuinchef’. Deze tool gaat gebruikt worden om bewoners, en juist ook kinderen, te betrekken bij het inrichten van de speelplekken in de gemeente. Zo kunnen de omwonenden meedenken over de inrichting van de speelplekken in hun wijk.


Meet-Up Horti Science Visie

Meet-Up Horti Science Visie

Lansingerland behoort tot de meest innovatieve glastuinbouwgemeente van de wereld. Hoe kunnen we deze positie behouden of versterken? Wat is daar voor nodig? En wat betekent het voor inwoners en ondernemers? Denkt u en praat u met ons mee op zaterdagochtend 25 september? Aanmelden kan via de onderstaande button.


Nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte

Nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte

De 11-jarige Michael Kortlandt is benoemd tot nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte. Michael zijn droom is dat de otters in de Rotte kunnen leven. Van ‘Rottemeren’ naar ‘Ottermeren’. De waterkwaliteit is daarvoor van groot belang. Tijdens de Rotteconferentie van 3 september jl. werd hij benoemd door Burgemeester Pieter van der Stadt.


De duurzame week komt eraan!

De duurzame week komt eraan!

Het college van Lansingerland wil meer duurzame doelen realiseren. Hierbij vraagt het college niet alleen om meer bewustzijn voor duurzaamheid maar ook om actie. En dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De duurzame week (20-24 sept), met als afsluiter de SDG Action Day, staat in het teken van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.


Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.


Schrijf u in voor de Vrijwilligers bedankweek

Schrijf u in voor de Vrijwilligers bedankweek

Van 4 tot en met 9 oktober 2021 worden vrijwilligers uit Lansingerland in het zonnetje gezet tijdens de Lansingerlandse Vrijwilligers Bedankweek. Vrijwilligers kunnen gratis meedoen aan allerlei activiteiten. Het VIP organiseert deze week samen met maatschappelijke organisaties als waardering voor hun inzet! Inschrijven kan via onderstaande button.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content