Header image Header image
Week 37, 15 september

Eenmalige energietoeslag verhoogd

Eenmalige energietoeslag verhoogd

In mei communiceerden wij al over de eenmalige energietoeslag van €800 voor huishoudens met een laag inkomen. Doordat de energiekosten blijven stijgen, verhoogt het rijk de toeslag naar €1.300 per huishouden. Ontving u al €800 van de gemeente? Dan krijgt u automatisch een nabetaling. Wilt u de toeslag nog aanvragen? Dat kan tot eind april 2023.


In gesprek over energiebesparing

In gesprek over energiebesparing

Op woensdag 21 september staan de gemeente en Energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom van 15.00 tot 16.30 uur met een Piaggio (elektrisch wagentje) op het Kranenburgplein in Bleiswijk. Kom gezellig langs om met ons in gesprek te gaan over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. We helpen u graag verder.


Zwerfafval. Natuurlijk ruimt u ook iets op!

Zwerfafval. Natuurlijk ruimt u ook iets op!

Deze week is de campagne ‘Zwerfafval. Natuurlijk raapt u ook iets op’ gestart. Tijdens deze campagne wil het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laten zien dat zwerfafval oprapen makkelijk is, dat een schone omgeving prettig is, dat andere mensen het waarderen en dat steeds meer mensen het doen. Helpt u ook mee?


Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen

Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen

De eerste uitnodigingen voor de extra Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen in de regio Rotterdam-Rijnmond zijn verstuurd. Bij dit onderzoek brengt de GGD in kaart wat de gevolgen van de coronaperiode zijn op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder. In Lansingerland ontvangen rond de 2.000 inwoners de uitnodiging.


Herinnering: Lansingerland viert Veteranendag

Herinnering: Lansingerland viert Veteranendag

Heeft u de lokale Veteranendag van Lansingerland al in uw agenda gezet? Na twee jaar corona kunnen we aanstaande zaterdag, 17 september, eindelijk weer onze waardering uitspreken en respect tonen voor onze veteranen. In en rondom het gemeentehuis vinden er die dag diverse activiteiten plaats voor zowel veteranen, als voor inwoners en belangstellenden.


Activiteiten rond Wereld Alzheimer Dag

Activiteiten rond Wereld Alzheimer Dag

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. We staan wereldwijd stil bij de ziekte van Alzheimer en dementie. Van 19 t/m 23 september organiseert de Dementieketen Lansingerland i.s.m. Lansingerland Beweegt culturele en sportieve activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Ook wanneer u niet direct zorgt voor iemand met dementie bent u welkom!


Urban Sports Event op 24 en 25 september

Urban Sports Event op 24 en 25 september

Doet uw kind ook mee met het Urban Sports Event Lansingerland in het Annie M.G. Schmidtpark? Op zaterdag kunnen kinderen in het Urban Sportspark meedoen aan verschillende gratis workshops zoals freerunnen, skaten, hiphop dance, calisthenics, stuntstep en meer. Op zondag is er een Skateboard Championship. Geef uw kind op via: urbanlansingerland@gmail.com.


Maak melding via BuitenOpOrde!

Maak melding via BuitenOpOrde!

Is er iets kapot, vies of niet in orde in de openbare ruimte? Wist u dat u hiervoor een melding kunt maken via de webapp BuitenOpOrde? Met vier eenvoudige stappen geeft u dit aan ons door. De melding komt direct bij de juiste collega’s terecht, die ermee aan de slag zullen gaan. Ook kunt u ervoor kiezen om op de hoogte te blijven van de afhandeling van uw melding.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content