Header image
Week 37, 13 september 2016

Nieuwe subsidie woningisolatie

Nieuwe subsidie woningisolatie

Vanaf 15 september 2016 kunt u subsidie krijgen voor energiebesparing in je eigen koopwoning. Ongeveer 20 procent van de kosten kunt u terugkrijgen van het Rijk wanneer u 2 of meer maatregelen laat uitvoeren waaronder isolatie van uw dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur en hoogrendementsglas.

De komst van de nieuwe subsidie is een goed moment om de isolatie van uw woning af te maken. Veel oudere woningen hebben wel iets aan isolatie, maar er valt veel te verbeteren. Naast een lagere energierekening levert isolatie een beter wooncomfort op en draagt het bij aan de waarde van uw woning. Ook uw uitstoot van CO2 wordt lager.


Waarschuwingsborden zwemmersjeuk geplaatst

Waarschuwingsborden zwemmersjeuk geplaatst

In De Tuin van Floddertje zijn afgelopen week borden geplaatst die waarschuwen voor het kunnen oplopen van zwemmersjeuk. Zwemmersjeuk is onschuldig en heeft niets met de waterkwaliteit te maken. 


Vrijwilligersmarkt 2016

Vrijwilligersmarkt 2016

Op vrijdagmiddag 23 september organiseert het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland tussen 14.00 en 17.00 uur een grote Lansingerlandse vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis. Heeft u altijd al vrijwilligerswerk willen doen maar weet u niet zo goed wat bij u past? Tijdens deze markt kunt u kennismaken met de verschillende vrijwilligersorganisaties en met hen in gesprek gaan over hun aanbod. Bent u enthousiast geworden? Dan kunt u zich gelijk opgeven als vrijwilliger!


Nieuwe bewoners voor Hergerborch

Vandaag, dinsdag 13 september, hebben de laatste nieuwe bewoners hun intrek genomen in Hergerborch. Tijdens de ontvangst waren er diverse vrijwilligers aanwezig om kennis te maken en samen met de nieuwe bewoners een kopje koffie te drinken en hen al iets meer te vertellen over Lansingerland. Zij zorgden voor een welkome ontvangst en een soepel verloop van de inhuizing.


Voorlezen in het Annie M.G. Schmidtpark

Voorlezen in het Annie M.G. Schmidtpark

Vindt uw kind het ook heerlijk om voorgelezen te worden? Kom dan op zaterdag 17 september tussen 14.30 uur en 16.30 uur naar het Annie M.G. Schmidtpark. Verhalenvertellers van bibliotheek Oostland lezen dan voor uit de spannende avonturen van Floddertje en Pluk van de Petteflet.


Gezocht: Lid voor de Commissie Cultureel Erfgoed

Sinds 2009 heeft de gemeente verantwoordelijkheden en bevoegdheden op het gebied van het behoud van de Rijks- en Gemeentelijke monumenten. Om het college van burgemeester en wethouders hierover te adviseren is een Commissie Cultureel erfgoed geïnstalleerd.

Voor de commissie is de gemeente Lansingerland nog op zoek naar:

  • een lid met actuele kennis van regelgeving op gebied van erfgoed en bestemmingsplannen (m/v)

Hoofdtaak is de advisering met betrekking tot monumenten. 


Nieuwe huurder Smitshoek gezocht!

Nieuwe huurder Smitshoek gezocht!

Vanaf maart 2017 komt er ruimte vrij op de begane grond van de Smitshoek in Bergschenhoek. De gemeente is op zoek naar een goede invulling voor deze leegkomende ruimtes. Op woensdag 14 september is de lokatie tussen 12.00 – 13.00 uur te bezichtigen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.


Oproep voor hondenbezitters

Oproep voor hondenbezitters

Op dinsdag 20 september opent wethouder Simon Fortuyn om 19.00 uur officieel de nieuwe hondenlosloopzone in park De Leeuwenkuil in Bergschenhoek. Deze zone is niet omheind door een hekwerk. Om aan te geven waar de zone begint en ophoudt zijn nieuwe hondenbordjes geplaatst.

Workshop
Aansluitend verzorgt Hondenschool Snuf een workshop Coördinatie en beweging met een parcours. De workshop is voor honden van alle leeftijden. Vindt u het leuk om hierbij aanwezig te zijn? Kom dan met uw hond naar het omheinde hondenlosloopveld naast de dierenweide in Bergschenhoek. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om deel te nemen, dus kom op tijd!


Kinderen en Sociale Media, hoe veilig zijn ze?

Kinderen en Sociale Media, hoe veilig zijn ze?

Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube. De sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Naast de voordelen, kleven er ook gevaren aan. Hoe kunnen onze kinderen toch veilig gebruik blijven maken van sociale media?
U krijgt alles te horen over de do's en dont's tijdens de interactieve workshop digitale veiligheid op dinsdag 4 oktober.


Geslaagde speed-meeting Lansingerland

Geslaagde speed-meeting Lansingerland

Maandag 5 september bood het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) in samenwerking met Tempo Team werkzoekenden en werkgevers de kans elkaar informeel te ontmoeten tijdens speed-meets. Deze speed-meets vonden plaats in de opvallende rode bus die werd verwelkomd bij het gemeentehuis door wethouder Ankie van Tatenhove.


Sportproject: Action for Impact

Sportproject: Action for Impact

Jongerenwerk Dock3B is gestart met een nieuw project: Action for Impact. Vrijwilligers organiseren sportactiviteiten zoals voetbaltoernooien, volleybalclinics, softbal, bootcamp, rugby en nog veel meer! Naast het sporten is er ook aandacht voor een goed gesprek. Action for Impact is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.


Idylle ingezaaid!

Idylle ingezaaid!

Afgelopen weken is er buiten hard gewerkt aan het burgerinitiatief 'Idylle scheppen' aan het Offenbachplantsoen in Berkel en Rodenrijs. Het perceel is opgeschoond en klaar gemaakt om de meest ideale omstandigheden te creëren voor de Idylle. Als één van de laatste handelingen is donderdag 8 september het gebied ingezaaid met een duurzaam streekgebonden bloemmengsel. Het inzaaien is uitgevoerd door een groep enthousiaste vrijwilligers van de natuur- en vogelwachtvereniging 'Rotta', bewoners en natuurlijk de initiatiefnemer, de heer Jan Greeve.


Kantoorruimte huren in het gemeentehuis

Kantoorruimte huren in het gemeentehuis

In het gemeentehuis van Lansingerland is nog ongeveer 700m2 kantoorruimte te huur. Deze ruimte bevindt zich op de eerste etage van het kantoorgebouw aan de Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Het gemeentehuis, bouwjaar 2012, is omringd door veel water en groen en heeft ruime parkeermogelijkheden. Het gebouw heeft een centrale ligging tussen de steden Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam en is goed bereikbaar. Meer informatie vindt u op fundainbusiness.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content