Header image Header image
Week 37, 10 september

Win een ‘mini-bos’ met fotowedstrijd

Win een ‘mini-bos’ met fotowedstrijd

Doe mee aan de ‘Tuiny Forest’ fotochallenge en maak kans op een inheems mini-bos voor uw eigen tuin! Deelname is eenvoudig: maak een foto van diertjes, vogeltjes en/of insectjes in uw tuin en mail deze, voorzien van naam, adres en telefoonnummer, vóór 30 september naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl. Onder de inzendingen wordt drie keer een ‘Tuiny Forest’ pakket verloot!


Denk mee over het nieuwe afvalbeleid

Denk mee over het nieuwe afvalbeleid

Begin deze maand viel bij alle inwoners van Lansingerland een brief in de bus met de oproep om uw mening te geven over de afvalinzameling. Tot en met 20 september heeft u de tijd de enquête in te vullen. Bent u de brief kwijt of heeft u de brief niet ontvangen? Stuur dan een email naar afvalbeleid@lansingerland.nl of bel via 14010.


Webinar energie besparen

Webinar energie besparen

Minder energie verbruiken en duurzamer wonen: wilt u dat ook? Opgewekt in Lansingerland helpt u hierbij! Donderdag 17 september organiseert deze lokale community een webinar voor huiseigenaren die energie willen besparen. Zo geeft energiecoach Otto Waagmeester uitleg over zonne-energie en is er een Q&A met leden van de groep. Het webinar is gratis te volgen via de Facebookgroep van Opgewekt in Lansingerland, van 20.00 – 21.00 uur.


Meld u aan voor de Landelijke Opschoondag!

Meld u aan voor de Landelijke Opschoondag!

Op zaterdag 19 september is het Landelijke Opschoondag in Nederland. Deze dag valt samen met de wereldwijd bekende World Cleanup Day. Komt u ook in actie voor een frisse en schone buurt? Meld u dan nu aan via wijkbeheer@lansingerland.nl.  De gemeente stelt gratis prikkers, afvalzakken en hesjes beschikbaar.


Buitensporten blijft mogelijk!

Buitensporten blijft mogelijk!

Door het coronavirus hebben veel verenigingen en clubs in het voorjaar en een deel van de zomer noodgedwongen in de openbare ruimte gesport. Dit beviel veel sporters erg goed. We hebben dan ook verzoeken gekregen om het buitensporten in groepsverband  altijd mogelijk te maken. Dit sluit ook goed aan bij de ambities uit de Sportvisie. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de website.


Eerste editie Expeditie Lansingerland gróót succes!

Eerste editie Expeditie Lansingerland gróót succes!

De eerste editie van Expeditie Lansingerland was een groot succes! De hele zomervakantie was er voor de Lansingerlandse jeugd van alles te beleven op het gebied van sport & cultuur. Lokale aanbieders organiseerden 125 activiteiten met in totaal 1253 aanmeldingen. Bekijk nu de aftermovie van Expeditie Lansingerland op YouTube!


Maak geen afspraak via afspraakloket.nl

Maak geen afspraak via afspraakloket.nl

Bij diverse gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die een afspraak maken via de website afspraakloket.nl en hiervoor moeten betalen. De gemeente Lansingerland werkt niet samen met deze website en adviseert iedereen nadrukkelijk om geen gebruik te maken van hun diensten. Een afspraak bij de gemeente is geheel kosteloos. U kunt snel en eenvoudig online een afspraak maken of bellen naar 14 010.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content