Header image Header image
Week 36, 9 september

Doe mee aan de World Cleanup Day!

Doe mee aan de World Cleanup Day!

Zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opschoondag komen ruim 180 landen in actie voor een schonere planeet. Komt u ook in actie voor een schoon Lansingerland? Meld u dan nu aan via wijkbeheer@lansingerland.nl. De gemeente stelt gratis afvalgrijpers en afvalzakken beschikbaar.


Doet u ook mee aan de Verspillingsvrije Week?

Doet u ook mee aan de Verspillingsvrije Week?

Deze week is het de Verspillingsvrije Week. Doet u ook mee?
Per persoon verspillen we ongeveer 34,3 kilo per jaar aan vast voedsel. In geld is dat € 120,-. Tijd om daar iets tegen te doen. Op de website van Cyclus vindt u handige tips en tricks die u hierbij kunnen helpen.


Gemeente strijdt tegen ondermijnende criminaliteit

Gemeente strijdt tegen ondermijnende criminaliteit

Hennepteelt in de buurt, intimidatie, geweld, uitbuiting of verloedering. Het kunnen gevolgen zijn van ondermijnende criminaliteit. Wij willen deze georganiseerde criminaliteit samen met onze partners signaleren en aanpakken, zodat we een veilige en leefbare gemeente blijven. Lees hier wat burgemeester Pieter van de Stadt over onze aanpak zegt.


Wethouder Ankie van Tatenhove neemt afscheid van Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove neemt afscheid van Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft op 8 september de gemeenteraad laten weten te vertrekken als wethouder van gemeente Lansingerland. Op 1 november start Ankie van Tatenhove bij BMC, een adviesbureau voor de publieke sector. Inmiddels is de ChristenUnie gestart om een opvolger te vinden.


Onderhoudswerkzaamheden website

Onderhoudswerkzaamheden website

Vanavond voeren we onderhoudswerkzaamheden uit op onze website. Dat betekent dat je alleen tussen 20:00 – 02:00 uur even geen gebruik kunt maken van de DigiD formulieren en alle andere aanvraagformulieren. Onze excuses voor het ongemak.


Bijeenkomst uitlaten honden in het Lage Bergse Bos

Bijeenkomst uitlaten honden in het Lage Bergse Bos

Recreatieschap Rottemeren organiseert op maandag 20 september 2021 om 19.30 uur een participatiebijeenkomst over het uitlaten van honden in o.a. o.a het Lage Bergse Bos, Eendragtspolder en het Nessebos. De bijeenkomst vindt plaats in het hoofdgebouw van de Willem Alexander Roeibaan, Nely Gambonplein 1, 2761 EH Zevenhuizen.


Update over de loslopende hagedis

Update over de loslopende hagedis

Vandaag is er een nieuwe huis-aan-huis brief verspreid in de omgeving van het Sterrenwijkpark met daarin een update over de loslopende hagedis. Helaas is het dier nog niet gevangen. Vang het dier niet zelf, bel onmiddellijk de Dierenambulance zodra u het dier ziet. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar via 0900-1120000 (0,15 euro per minuut).


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content