Header image
Week 36, 6 september 2016

Vrijwilligersmarkt 2016

Vrijwilligersmarkt 2016

Benieuwd naar de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in Lansingerland? Op vrijdag 23 september is er van 14.00 tot 17.00 uur een grote vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis. U kunt hier kennismaken met een diversiteit aan vrijwilligersorganisaties en met de vele mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk.

Wilt u als vrijwilligersorganisatie aanwezig zijn om kennis te maken met potentiele vrijwilligers? Meld u dan aan via info@viplansingerland.nl. Vol = vol.


‘Iris’ te zien in de Openluchtbioscoop

‘Iris’ te zien in de Openluchtbioscoop

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag organiseert de Dementieketen Lansingerland op vrijdag 30 september 2016 een Openluchtbioscoop waar de film ‘Iris’ wordt vertoond. De film gaat over het waargebeurde, ontroerende verhaal van de liefde tussen de schrijfster Iris Murdoch en haar man John Bayley, van hun studententijd tot en met haar gevecht tegen het trage mentale aftakelingsproces als gevolg van de ziekte van Alzheimer.


Vergadering Commissie Algemeen Bestuur vervroegd

De agendacommissie van de gemeenteraad heeft besloten de commissie Algemeen Bestuur van woensdag 14 september een half uur eerder te laten beginnen. Dit in verband met een volle agenda. De vergadering begint om 19.30 uur.


Marktkooplieden gezocht voor weekmarkt in Berkel

Marktkooplieden gezocht voor weekmarkt in Berkel

Elke woensdag van 8.00 tot 17.00 uur wordt er in het centrum van Berkel en Rodenrijs een weekmarkt gehouden. De markt bestaat uit 40 kramen/verkoopwagens. Wij zoeken op dit moment marktkooplieden in de volgende branche(s):

  • Kinderkleding

Jongste ondernemer van Lansingerland

Jongste ondernemer van Lansingerland

Woensdag 24 augustus heeft burgemeester Pieter van de Stadt, Shuba Sjaba geopend, het jongste restaurant in Berkel en Rodenrijs. De ‘eigenaar’, de 6-jarige Bart Ouwerkerk, ontving de burgemeester voor de deur waar hij samen met de burgemeester een lint doorknipte. “Het restaurant is bedoeld voor mensen die niets meer kunnen. Die mogen hier gratis eten”, legde Bart uit. “Bart is een druk baasje” aldus moeder Anneke Ouwerkerk. “Hij is voortdurend druk met allerlei ideeën voor de wereld om hem heen”. Bij het afscheid kreeg de burgemeester een, zelfgeschreven, menukaart mee.


Gezondheidsmonitor volwassenen komt eraan

Gezondheidsmonitor volwassenen komt eraan

Vanaf 9 september ontvangen veel inwoners van 17 jaar en ouder de vragenlijst ‘Gezondheidsmonitor volwassenen 2016’ van GGD Rotterdam-Rijnmond. Dit onderzoek vindt iedere vier jaar plaats.

Vragenlijst
De vragenlijst gaat over de eigen gezondheid, de leefstijl en de woonsituatie. Niet iedereen uit de doelgroep ontvangt de vragenlijst in de regio Rotterdam-Rijnmond. Er is een willekeurige steekproef genomen uit het bevolkingsregister. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Zo kan er een goed beeld gevormd worden van de gezondheid in Lansingerland.


Schoolbrengdag 15 september

De schoolbrengdag komt eraan, dus laat de auto maar staan!
Breng op 15 september je kind(eren) met de fiets of lopend naar school. Voor een veilige, milieuvriendelijke en prettige schoolomgeving! Wie weet wat je onderweg allemaal ziet!
Klik op onderstaande foto voor een impressie.


Schoolbrengdag 15 september 2016

Schoolbrengdag 15 september 2016


Informatie tracébesluit A16

Informatie tracébesluit A16

Op donderdag 1 september werd in het gemeentehuis een informatieavond gehouden over het tracébesluit A16 dat ter inzage ligt. De plannen werden getoond op kaarten.

Heeft u de informatieavond gemist? In Conferentiecentrum Lommerrijk, Straatweg 99, Rotterdam wordt op woensdag 8 september dezelfde informatie getoond.


Minister Blok bezoekt Lansingerland

Minister Blok bezoekt Lansingerland

Donderdag 8 september brengt minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst een bezoek aan onze gemeente. 

Burgemeester Pieter van de Stadt en de wethouders Albert Abee en Ankie van Tatenhove laten Stef Blok de uitbreiding van onze 3 kernen zien. Er is de laatste jaren flink gebouwd voor verschillende doelgroepen, waarbij het dorpse karakter van de kernen behouden is gebleven. Ook komen onderwerpen aan bod zoals doorstroming, duurzaam bouwen, de samenwerking tussen huurders, corporaties en gemeente, wijkgericht werken en de bouw van starterswoningen.

We zijn er trots op dat hij komt.


Nieuwsbrief Hergerborch

Woensdag 7 september ontvangen we de eerste acht bewoners in de Hergerborch. De afgelopen periode is heel hard gewerkt om de Hergerborch in te richten. In de derde nieuwsbrief Hergerborch leest u hier meer over.

Via Hergerborch@lansingerland.nl kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Hergerborch.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content