Header image
Week 36, 5 september 2017

Stem op uw favoriet!

Stem op uw favoriet!

Heeft u een goed idee? Kom ermee! Dat was de oproep van de gemeenteraad aan inwoners om goede ideeën aan te dragen om de straat, buurt of gemeente nog beter, leuker of mooier te maken. Negen initiatiefnemers hebben een idee ingediend en gepresenteerd aan de gemeenteraad. Stem op uw favoriet en wie weet wordt dat initiatief binnenkort werkelijkheid! Stemmen kan tot 20 september.


Mooie opbrengst Ride for the Roses

Mooie opbrengst Ride for the Roses

Zondag 3 september stond Lansingerland in het teken van de Ride for the Roses. Meer dan 7.000 enthousiaste deelnemers, 3 mooie fietsroutes, fantastisch fietsweer en de vele vrijwilligers zorgden ervoor dat de Ride weer geslaagd is! Samen hebben we een mooi bedrag van € 675.461 bij elkaar gefietst voor onderzoek naar kanker.


Bezoek gemeentehuis tijdens Open Monumentendag

Bezoek gemeentehuis tijdens Open Monumentendag

Tijdens de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 9 september zetten wij tussen 10.00 – 16.00 uur de deuren van het gemeentehuis open. Naast de georganiseerde activiteiten opent wethouder Ankie van Tatenhove om 13.00 uur de expositie ‘Lansingerland door jouw ogen’.


Biesieklette bij Westpolder

Biesieklette bij Westpolder

Bij metrohalte Berkel-Westpolder is een overkapte fietsenstalling van exploitant Biesieklette. U kunt hier gratis en bewaakt uw fiets, scooter of motor stallen. Dinsdag 12 september tussen 15.00 – 18.00 uur houdt Biesieklette een speciale actie bij het station. U kunt gratis uw bandenspanning laten meten en de kwaliteit van uw buitenbanden laten checken.


Landelijke Open Monumentendag

Landelijke Open Monumentendag

In het hele land zijn dit weekend meer dan vierduizend prachtige monumenten gratis toegankelijk. Er is van alles te beleven rond de vele monumenten, maar ook lokaal erfgoed wordt in de schijnwerper gezet. In het gemeentehuis is onder andere de expositie Cultureel Erfgoed te bezoeken. 


Nieuw schoolgebouw PWA en De Kwakel

Nieuw schoolgebouw PWA en De Kwakel

De basisscholen Prins Willem Alexander en De Kwakel in Berkel en Rodenrijs krijgen een nieuw schoolgebouw. Maandag 4 september 2017 hebben wethouder Jeroen Heuvelink en architect Huub Frencken van architectenbureau Frencken Scholl de overeenkomst ondertekend. 


Veiligheidsdag Bergschenhoek

Veiligheidsdag Bergschenhoek

Zaterdag 9 september van 10.00 tot 16.00 uur is de Veiligheidsdag Bergschenhoek. Bekijk diverse demonstraties zoals vlam in de pan, de oude dienstvoertuigen van politie en brandweer en rijd een rondje met de oude brandweerauto. 


Fietst u mee?

Fietst u mee?

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Tot en met 24 september meten we weer hoe Nederland zich op de fiets verplaatst. Doe mee en download de Fiets Tel-app via de Apple Store of Google Play.


Proeven is leuk!

Proeven is leuk!

Gek op groenten en fruit en wilt u deelnemen aan proeverijen? Smaakpanel Bleiswijk zoekt panelleden tussen de 18 en 35 jaar. Naast smaakproeven worden er ook visuele beoordelingen gedaan van groenten en bloemen. Voor iedere smaakproef ontvangt u een kleine vergoediing. Meer informatie op de website van Smaakpanel Bleiswijk.


Geen treinen Woerden – Den Haag

Geen treinen Woerden – Den Haag

In het weekend van 9 -11 september wordt er gewerkt aan het spoor ter hoogte van Bleiswijk/Zoetermeer. Dit in voorbereiding op de komst van station Lansingerland-Zoetermeer. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag en Woerden. NS zet bussen in. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl.


Mooie impressie Ride for the Roses door RTV Lansingerland

Mooie impressie Ride for the Roses door RTV Lansingerland


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content