Header image
Week 36, 4 september 2018

Dames, nog 5 dagen!

Dames, nog 5 dagen!

Zondag 9 september start een van de grootste fietsevenementen van Nederland voor dames; de Ladies Ride. Heeft u zich al ingeschreven? Dit kan nog tot 7 september via www.ladiesride.nl. Vergeet niet om de actiecode SOPHIA te gebruiken, daarmee steunt u direct het goede doel.


Open Monumentendag

Open Monumentendag

Komend weekend zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Op zaterdag 8 september kun je ook vier monumenten in Lansingerland bezoeken. 


Natuurfeest in de Zuidpolder

Natuurfeest in de Zuidpolder

Neem een duik in Ernst’s Onderwaterwereld, doe mee met de ‘Burgemeester van Buiten’ of kijk hoe vier levensgrote insecten door het gras kruipen. Op zaterdag 22 september wordt natuur- en recreatiegebied de Zuidpolder feestelijk geopend met gratis activiteiten voor het hele gezin!


Komt u ook?

Komt u ook?

Op de Lansinger Energie Markt staan organisaties en bedrijven die informatie geven over bijvoorbeeld woningisolatie, zuinige verlichting, warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden en laadpalen. Ook wordt het Energieloket met de Energiecoaches gelanceerd. 


Een prik zo gepiept!

Een prik zo gepiept!

Op donderdag 4 oktober organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een vaccinatiedag bij sporthal Oostmeerhal aan Het Hoge Land 19 in Berkel en Rodenrijs. 


Lansingerland begrotingsapp

Lansingerland begrotingsapp

Altijd al willen weten waar de gemeente haar geld aan uitgeeft? Kijk dan op de Lansingerland Begrotingsapp voor de jaarstukken 2017, de Zomerrapportage en Begroting 2018.


Samen aan tafel

Samen aan tafel

Doel Delfland, Bibliotheek Oostland en Kwadraad Maatschappelijk Werk organiseren een reeks van zes etentjes in de wijk. De etentjes zijn bedoeld voor iedereen die gezelligheid zoekt of meer contact met anderen in de wijk wilt hebben. Schuift u ook aan donderdag 13 september?


Tips om geld én het milieu te sparen

Tips om geld én het milieu te sparen

Spullen die u niet zo vaak gebruikt, kunt u vaak wel lenen van buren, familie of vrienden. Of leen zelf die partytent, statafel of hogedrukspuit uit aan een ander. Dat scheelt geld en opslagruimte! Wij hebben de meest handige tips voor u op een rij gezet. Heeft u een duurzame tip? 


Heeft uw buurt een AED?

Heeft uw buurt een AED?

Wij laten u graag kennismaken met een fantastische actie van De Hartstichting, namelijk BuurtAED. Samen met de buurt zamelt u heel gemakkelijk geld in. Met een flinke korting schaft u op deze manier een AED met een buitenkast aan voor uw buurt.


Voortgang maatregelen HSL

Voortgang maatregelen HSL

Bent u benieuwd naar de voortgang van de maatregelen om de HSL stiller te maken? Woensdag 5 september om 20.00 uur wordt de gemeenteraad in het gemeentehuis geïnformeerd over de laatste stand van zaken. U bent van harte welkom!


Groot onderhoud aan asfalt

Groot onderhoud aan asfalt

Het asfalt in Lansingerland is op veel plekken aan vervanging toe. Vermeulen Groep is daarom in opdracht van ons op verschillende plekken het asfalt aan het vervangen.


De N470 geeft energie!

De N470 geeft energie!

In opdracht van de Provincie Zuid-Holland krijgt de provinciale weg, die de A4 bij Delft via de A13 verbindt met Zoetermeer, een nieuwe laag asfalt en een aantal aanpassingen ter verbetering van de doorstroming en de verkeersveiligheid. Ook zal de N470 energie opwekken en wordt daarmee de duurzaamste weg van Nederland! 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content