Header image
Week 36, 3 september 2019

Koken met…Simon Fortuyn

Koken met…Simon Fortuyn

Koken op locatie, chefkok Maurice, een markant persoon uit Lansingerland en het favoriete gerecht van de gast. Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe tv programma 'Koken met…' op RTV Lansingerland. Bakken de gasten er wat van of loopt het gerecht helemaal in de soep? In de eerste aflevering van 'Koken met…' gaat Maurice koken met wethouder Simon Fortuyn.


Informatiebijeenkomst Lansingerland aardgasvrij

Informatiebijeenkomst Lansingerland aardgasvrij

Wilt u weten welke stappen u nu al kunt zetten naar een aardgasvrije woning? Op donderdag 12 september vanaf 19.30 uur vindt de tweede informatiebijeenkomst plaats in het gemeentehuis over een aardgasvrij Lansingerland in 2050. Wethouder Abee licht tijdens de bijeenkomst de visie van de gemeente toe op het aardgasvrij maken van Lansingerland. 


Weekend vol evenementen!

Weekend vol evenementen!

Dit weekend is er van alles te doen in Lansingerland! Loop mee met de Halve Marathon Oostland of geniet van eten en muziek bij het TOOST Foodtruckfestival. TOOST staat dit keer aan de andere kant van de Boterdorpseweg, tegenover de brandweerkazerne en naast de Tuin van Floddertje. Bezoek de braderie in Berkel Centrum of wandel mee met Samenloop voor Hoop in het Annie M.G. Schmidtpark en zamel geld in voor het goede doel. Waar u ook heengaat, de parkeerruimte is beperkt, dus kom vooral lopend of op de fiets!


Wilt u de wethouder spreken?

Wilt u de wethouder spreken?

U bent van harte welkom voor een ontmoeting met wethouder Albert Abee op dinsdag 10 september van 16.00 tot 17.00 uur. Het spreekuur vindt plaats in Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs.


Bouw nieuwe rotonde

Bouw nieuwe rotonde

Boskalis bouwt van 9 september tot en met 10 oktober op doordeweekse nachten een nieuwe rotonde op de N470. Om deze werkzaamheden uit te voeren is de N470 in deze periode van 20.00 tot 06.00 uur in één rijrichting afgesloten. Deze afsluiting is tussen de rotonde bij de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs en het Tolhekplein in Pijnacker.


Kijk op mijn wijk in 2030

Kijk op mijn wijk in 2030

Bent u tussen de 60 en 70 jaar en woont u in ‘Berkel Noord’ in de Sterrenbuurt, Edelsteenbuurt, Componistenbuurt, Bomen en Struikenbuurt of in Dorp (tot en met de Julianastraat aan de zuidzijde)? U bent van harte uitgenodigd om op dinsdag 10 september mee te denken en te praten over leven en wonen in uw wijk in 2030. De bijeenkomst is een initiatief van 3BWonen, Laurens, Welzijn Lansingerland en gemeente Lansingerland.


Taxi Wooning verzorgt Beltax

Taxi Wooning verzorgt Beltax

Donderdag 29 augustus ondertekende Leon Vijverberg van Taxi Wooning de nieuwe overeenkomst voor het uitvoeren van het Wmo-vervoer in Lansingerland. De gemeente heeft een overeenkomst met Taxi Wooning voor het verzorgen van de Beltax. 


Bewoners leggen groene daken aan

Bewoners leggen groene daken aan

Op zaterdag 31 augustus kwam een mooi initiatief van inwoner Stefan van Helden tot uitvoering. Samen met 7 andere buurtbewoners uit de Pijlkruidstraat, Koekoekbloemstraat en Boterbloemstraat heeft hij subsidie bij de gemeente en Hoogheemraadschap van Delfland aangevraagd om groene daken op hun schuren te realiseren. 


Blauwalg Bleiswijkse Zoom

Blauwalg Bleiswijkse Zoom

Omgevingsdienst Midden-Holland waarschuwt voor blauwalg in de Bleiswijkse Zoom. Blauwalg kan huidirritatie en maag-/darmklachten veroorzaken. Wilt u weten waar u veilig kunt zwemmen? Met de Zwemwater app kunt u precies zien waar u in uw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content