Header image
Week 36, 3 september

Stroomversneller Joop Langhout

Wilt u thuis graag energie besparen? Of heeft u handige tips om dit te doen? Joop Langhout uit Berkel en Rodenrijs vertelt hoe hij zijn huis super energiezuinig maakte. Wilt u meer tips? Word dan ook lid van de lokale community Opgewekt in Lansingerland.


Feestelijke opening tweede ring fietspad

Feestelijke opening tweede ring fietspad

Op de racefiets opende wethouder Jan-Willem van den Beukel 29 augustus de realisatie van het project ‘Tweede ring fietspad’ in Bergschenhoek en Bleiswijk. Het bestaande fietspad parallel aan de Rottebandreef werd verbreed tot 3,5 meter. Met de aanleg van de ontbrekende schakel in de fietsverbinding kunnen snelle en langzame fietsers gescheiden van elkaar gebruik maken van de recreatieve routes.


Asfalteerwerkzaamheden Noordeindseweg

Asfalteerwerkzaamheden Noordeindseweg

Vanaf 4 september vinden er afrondende werkzaamheden plaats op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Die hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van de weg voor bewoners en doorgaand verkeer. Zo is vrijdag 4 september de Nieuwstraat t/m Krugerlaan van 6.00 uur – 18.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer vanwege asfalteerwerkzaamheden. Kijk voor alle data en afsluitingen op onze website.


GGD onderzoekt gezondheid van de regio

GGD onderzoekt gezondheid van de regio

De GGD Rotterdam-Rijnmond hoort graag hoe het écht gaat met de inwoners van de regio Rijnmond. Dat onderzoeken zij vanaf september via de Gezondheidsmeter 2020. Daarom kan het zo zijn dat er tussen 8 en 11 september een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek van de GGD Rotterdam-Rijnmond op uw deurmat valt. Het onderzoek met de titel ‘Hallo hoe gaat het met ons’ gaat over gezondheid, leefstijl en woonsituatie. Ongeveer 1 op de 10 inwoners in de regio van 18 jaar en ouder krijgt een vragenlijst van de GGD.


Groenblauw schoolplein voor OBS Groenehoek

Groenblauw schoolplein voor OBS Groenehoek

Bij OBS Groenehoek in Bergschenhoek vierden ze op de eerste schooldag een feestje. De leerlingen en leerkrachten van de locatie Groeneweg hebben een nieuw groenblauw schoolplein in gebruik genomen. De opening deden ze samen met wethouder Ankie van Tatenhove en bestuurder Anke van Vuuren van de Scholengroep Holland.


Landelijke regels worden niet aangepast

Landelijke regels worden niet aangepast

Nog steeds krijgen veel mensen corona en daarom gelden de volgende regels:

Discotheken en nachtclubs gaan nog niet open.
U mag niet samen met anderen schreeuwen of zingen.
Bijvoorbeeld bij demonstraties, sportwedstrijden of concerten.
Er gelden aparte regels voor zangkoren.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content