Header image
Week 35, 30 augustus 2016

Heeft u een vraag voor een wethouder?

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachten wisselen? U bent op woensdag 31 augustus van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders

Albert Abee Berkel en Rodenrijs van 13.30 tot 14.30 uur
Simon Fortuyn Bergschenhoek van 16.00 tot 17.00 uur
(vervangt eenmalig Jeroen Heuvelink)
Simon Fortuyn Bleiswijk van 14.00 tot 15.00 uur
(vervangt eenmalig Anke van Tatenhove)

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Hang plastic zakken niet te vroeg buiten!

Hang plastic zakken niet te vroeg buiten!

Plastic afval wordt één keer in de twee weken aan huis opgehaald. Op de ophaaldag mag u vanaf 6.00 uur het plastic ophangen of buiten zetten. Sommige bewoners hangen het plastic echter al dagen van te voren buiten. Het afval gaat dan stinken en er komt allerlei ongedierte, zoals wespen en ratten, op af. In de zon zijn de zakken een broedplaats voor bacteriën. Wanneer het plastic afval wordt opgehaald, ziet u op www.mijnafvalwijzer.nl. Om geuroverlast te voorkomen kunt u de zakken met plastic op een koele plaats bewaren tot de inzameldag.


Wordt ú de nieuwe huurder van de Smitshoek?

Wordt ú de nieuwe huurder van de Smitshoek?

Vanaf maart 2017 komt er op de begane grond van woonzorgcentrum Smitshoek in Bergschenhoek ruimte vrij voor een nieuwe huurder.

De gemeente wil graag vanuit de samenleving alle mogelijke realistische ideeën voor een nieuwe invulling horen en vervolgens een selectie maken. Zo wil de gemeente komen tot een haalbare en maatschappelijk gedragen invulling van de Smitshoek. U kunt tot 15 oktober een voorstel doen.

Meer informatie?


Informatiemarkt Tracébesluit Rotterdam

Het Tracébesluit A16 Rotterdam ligt van donderdag 25 augustus tot en met donderdag 6 oktober 2016 ter inzage. Rijkswaterstaat organiseert in samenwerking met de gemeenten Rotterdam en Lansingerland drie informatiemarkten. De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 1 september van 16.00 – 21.00 uur in het gemeentehuis van Lansingerland. U bent van harte uitgenodigd!


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 5 september 2016.

Informatie
Op www.overheid.nl vindt u meer informatie over het testen van de sirene.


Fiets mee en maak kans op een Veloretti fiets!

De Nationale Fiets Telweek organiseert in de derde week van september het grote nationale fietsonderzoek. Download de Fietstel-app op een smartphone en op 19 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag automatisch te meten.


Fietstelweek

Fietstelweek


Wegomleidingen in verband met evenementen

Wegomleidingen in verband met evenementen

Dit weekend zijn er diverse evenementen in Lansingerland. Zo staan er zaterdag de jaarmarkt Berkel centrum en de najaars trucktour op het programma. Verder wordt op zondag 4 september de 4e editie van de halve Marathon Oostland gelopen. 

Naast veel kijk-, winkel en sportief plezier kunnen de evenementen helaas ook wat overlast voor het verkeer betekenen. Omleidingen staan aangegeven.


A12 richting Utrecht dit weekend afgesloten

A12 richting Utrecht dit weekend afgesloten

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt en enkele voegovergangen van de A12. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de A12 richting Utrecht vanaf knooppunt Prins Clausplein tot aan Zoetermeer (aansluiting N470), en alle tussenliggende op- en afritten, afgesloten. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.


Werkzaamheden Hoekeindseweg, Bleiswijk

Op dit moment voert aannemersbedrijf Daallin werkzaamheden uit aan het voet- en fietspad langs de Hoekeindseweg (het deel tussen de Van Waningstraat en de Merenweg). Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot half september.


Werkzaamheden Hoefweg Bleiswijk

Werkzaamheden Hoefweg Bleiswijk

De damwand aan de Hoefweg wordt ter hoogte van de kruising met de Trompstraat vervangen. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk vanaf het water uitgevoerd om de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden en overlast te beperken. De buurt blijft bereikbaar voor hulpdiensten.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content