Header image
Week 35, 25 augustus 2015

Informatieavond patiobungalows in De Tuinen Oost, Bleiswijk

Naar eigen wens een patiowoning realiseren? In een riante, rustige setting waar groen en water sfeerbepalend zijn? Dat kan in de wijk De Tuinen in Bleiswijk! In samenwerking met de gemeente Lansingerland is SIR-55 van plan om samen met de toekomstige bewoners 12 tot 16 patiowoningen te realiseren. Dit gebeurt op het meest oostelijk gelegen eiland van de drie eilanden in De Tuinen Oost.

Groen en water, rust en ruimte
Kenmerkend voor patiowoningen is dat alle voorzieningen op de begane grond zijn. Hierdoor is dit woningtype bijzonder geschikt voor medioren en senioren. Het wonen op een eiland, met een open bebouwingsbeeld, kan iets bijzonders worden. Een riant, rustig gelegen huis met een tuin aan het water, op een open groene locatie.

Informatieavond
Maandag 7 september om 19.30 uur is er een informatieavond in het gemeentehuis. U bent van harte welkom. Graag aanmelden via info@sir-55.nl of via telefoonnummer (040) 242 32 23.


De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen!

Maandag 24 augustus is het nieuwe schooljaar voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs gestart. Veel jonge verkeersdeelnemers zijn dan weer onderweg.

De gemeente heeft ook dit jaar grote opvallende blauwe borden geplaatst met de tekst “De scholen zijn weer begonnen”. Dit onder het motto “pas uw snelheid aan”, want hoe meer rekening we met elkaar houden, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.


Ondertrouw vervalt per 1 september

Vanaf 1 september vervalt de ondertrouw in Nederland door de nieuwe Wet elektronische dienstverlening burgerlijk stand. De bedoeling van deze wet is om het inwoners een stuk gemakkelijker te maken. De ondertrouw wordt vervangen door een kennisgeving van voorgenomen huwelijk.

Gaat u trouwen dan geeft u dit door via de website van de gemeente waar u wilt trouwen. Meer informatie vindt u vanaf 1 september op www.lansingerland.nl/trouwen.


Cyclomedia maakt opnames van de openbare ruimte

Cyclomedia maakt opnames van de openbare ruimte

Van 1 september tot eind december 2015 maakt CycloMedia foto's van de openbare ruimte in de gemeente. CycloMedia is een Nederlands bedrijf, dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen, met op het dak gemonteerde camera's,  maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. 


Bouw De Zwanenbloem fase 2 gestart

Bouw De Zwanenbloem fase 2 gestart

Dinsdag 18 augustus 2015 was het feest in de Tuinen Oost in Bleiswijk. Wethouder Albert Abee sloeg samen met Eltjo Bouwman (directeur Wonen van Blauwhoed) de eerste paal van het project De Zwanenbloem fase 2. De Zwanenbloem fase 2 is het vervolg op de succesvolle eerste fase van De Zwanenbloem. De gebouwen komen naast elkaar te staan, beide aan het water.


Verkeerssituatie gewijzigd bij station Berkel Westpolder

Op 7 september wordt gestart met de bouw van de P+R parkeergarage bij station Berkel Westpolder. Als gevolg van deze bouwwerkzaamheden wijzigt de verkeerssituatie bij het metrostation. Ook voor de bussen verandert de route over het P+R parkeerterrein. 


Kadeophoging gemeentelijke percelen

De gemeente hoogt vanaf eind augustus de kades van de gemeentelijke percelen in Bleiswijk op. Deze percelen liggen langs de Hoefweg, bij de Trompstraat en Groenewegen. Hierbij nemen we ook het laatste deel van de Wijkaanpak Zeeheldenbuurt mee; de herinrichting van de Trompstraat, tussen de Hoefweg en de Karel Doormanlaan.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content