Header image Header image
Week 35, 1 september

Lansingerland viert Veteranendag

Lansingerland viert Veteranendag

Op zaterdag 17 september 2022 start om 13.00 uur de lokale Veteranendag van Lansingerland. Na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer onze waardering uitspreken en respect tonen voor onze veteranen. In en rondom het gemeentehuis vinden er die dag diverse activiteiten plaats voor zowel veteranen, als voor inwoners en belangstellenden.


Lever uw opblaasba(n)d in bij het afvalbrengstation

Lever uw opblaasba(n)d in bij het afvalbrengstation

De zomerperiode zit er bijna op. Veel mensen hebben genoten van het mooie weer met een opblaasbaar zwembadje in de tuin of opblaasbal op het strand. Wat doet u met opblaasartikelen die lek of kapot zijn? Breng ze naar het afvalbrengstation! Vanaf zaterdag 3 september start er een proef voor het apart inzamelen van deze artikelen bij het ABS.


Basisscholen gaan voor afvalvrij!

Basisscholen gaan voor afvalvrij!

Basisschool De Poolster en Basisschool Pius X zijn het nieuwe schooljaar gestart met een feestelijke opening van het project ‘Afvalvrij voor Scholen’. Tijdens de interactieve kick-off werd met de klassenvertegenwoordigers een afvalspel gespeeld. Op deze manier maakten de leerlingen kennis met de nieuwe afvalbakken én het scheiden van afval in de klas.


Verkeerstellingen in Lansingerland

Verkeerstellingen in Lansingerland

Vanaf 5 september worden er op 121 locaties verkeerstellingen met telslangen op de weg uitgevoerd. Deze liggen 1 tot 2 weken op een locatie en worden dan weer verwijderd. De data die worden verkregen geven inzicht in hoeveel verkeer op de wegen rijdt, hoe het zich verspreidt en hoe snel er gereden wordt. De tellers worden niet gebruikt om bekeuringen uit te schrijven.


Helpt u mee bij de cleanup in Berkel en Rodenrijs?

Helpt u mee bij de cleanup in Berkel en Rodenrijs?

De stichting Cleanup All zet zich in om het zwerfafvalprobleem aan te pakken. Zij organiseren daarom meerdere cleanups in Lansingerland. Op zaterdag 10 september is weer een cleanup in Berkel en Rodenrijs! Doet u ook mee? Op 1 oktober wordt er een gezamenlijke cleanup gehouden in alle kernen. Hierover binnenkort meer!


Restauratie Zwethsluis en komst vrachtschuit

Restauratie Zwethsluis en komst vrachtschuit

Wethouder Cultuur Titia Cnossen maakte onlangs kennis met leden van de Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs (HVBR). Zij sprak met voorzitter Cor Overmeer en Ria van der Burg en Harm Roeten van het HVBR-projectteam “Zwethsluis”. Zij vertelden de wethouder meer over de aanstaande restauratie van de sluis en de komst van een historische vrachtschuit.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content