Header image Header image
Week 34, 25 augustus

Vogelgriep vastgesteld in Vlaardingen

Vogelgriep vastgesteld in Vlaardingen

Er is vogelgriep vastgesteld op een kinderboerderij in Vlaardingen. Waardoor er een vervoersbeperkingsgebied van 10 km om het bedrijf geldt. Een deel van Lansingerland valt in het vervoersbeperkingsgebied. Daarom is er een vervoersverbod dat ook geldt voor een deel van onze gemeente.


Energieneutraal schoolgebouw geopend

Energieneutraal schoolgebouw geopend

Afgelopen maandag verzorgde wethouder Simon Fortuyn de officiële opening van een nieuw energieneutraal schoolgebouw in Berkel en Rodenrijs. In dit gebouw zitten rond de 500 leerlingen van de basisscholen CBS Prins Willem-Alexander en De Kwakel. Verder is er ook ruimte gemaakt voor Prokino Kinderopvang en peutercentrum Inkipinky.


Elk kind doet mee

Elk kind doet mee

Voor gezinnen met een laag inkomen biedt de gemeente, in samenwerking met Stichting Leergeld, een Kindpakket met diverse schoolvoorzieningen aan. Voor informatie over het Kindpakket en om het pakket aan te vragen, kunt u terecht op de website van Elk kind doet mee. Voor hulp bij het aanvragen kunt u naar het Samen Doen spreekuur.


Gezocht: Kinderpanel bibliotheek in Casa Cadanza

Gezocht: Kinderpanel bibliotheek in Casa Cadanza

Is uw kind tussen de 8-14 jaar oud, woont u in Lansingerland en vindt uw kind het leuk om zijn/haar ideeën te delen? Op donderdagmiddag 8 september wil de Bibliotheek Oostland met een aantal kinderen bedenken hoe de jeugdbieb in Casa Cadanza eruit moet zien! Aanmelden kan door vóór 4 september een mail te sturen naar jeugd@bibliotheekoostland.nl.


Breng uw (klus)afval naar het afvalbrengstation

Breng uw (klus)afval naar het afvalbrengstation

Tijdens de vakantie druk bezig geweest met opruimen en klussen? De meeste spullen waar u vanaf wilt, kunt u gratis kwijt op het afvalbrengstation in Bergschenhoek. Denk hierbij aan hout, piepschuim, karton maar ook klein chemisch afval. Zijn uw spullen nog bruikbaar? Breng ze dan naar de kringloop zodat iemand anders er nog plezier van kan hebben.


Lancering ‘Op weg naar Casa Cadanza’!

Lancering ‘Op weg naar Casa Cadanza’!

Het Cultuurhuis krijgt steeds meer gezicht. Tijdens de Jaarmarkt in Berkel Centrum, op zaterdag 3 september 2022, is er in bibliotheek Oostland een 3D-animatie te bekijken van het ontwerp van Casa Cadanza. U ziet en hoort wat er in het Cultuurhuis allemaal een plek krijgt. Naast de animatie is er die dag ook een cultureel programma voor jong en oud. Komt u ook?


Spreekuur Leerwerkloket (dinsdag 6 september)

Spreekuur Leerwerkloket (dinsdag 6 september)

Over twee weken vindt er weer een Leerwerkloket plaats. Dit spreekuur is voor iedereen die een loopbaanvraag heeft. Tijdens zo’n gesprek kunnen we helpen om inzicht te krijgen in uw competenties, u informeren over opleidingen en leerwerktrajecten of sollicitatietips geven. Het spreekuur is in het gemeentehuis in Bergschenhoek.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content