Header image
Week 34, 23 augustus 2016

Tracébesluit A16 Rotterdam ligt ter inzage

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 29 juni 2016 het Tracébesluit A16 Rotterdam getekend. Van donderdag 25 augustus tot en met donderdag 6 oktober 2016 ligt het Tracébesluit ter inzage.

Rijkswaterstaat organiseert hiervoor in samenwerking met de gemeenten Rotterdam en Lansingerland in de eerste week van september drie breed opgezette informatiemarkten voor alle belanghebbenden en belangstellenden in het gebied waar de A16 Rotterdam komt te liggen. In Lansingerland vindt deze bijeenkomst plaats op donderdag 1 september a.s. in het gemeentehuis van 16.00 -21.00 uur. Hoe u vanaf donderdag 25 augustus kunt reageren op het Tracébesluit leest u in de officiële kennisgeving van het ministerie.


Oproep: buddy’s gezocht

In september komen er 40 nieuwe inwoners in de Hergerborch wonen. Deze inwoners hebben net een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen en mogen in Nederland verblijven. Door 90% van hen is gezinshereniging aangevraagd.

We zoeken vrijwilligers die deze nieuwe inwoners als buddy willen begeleiden. In overleg onderneemt u (sociale) activiteiten, voert gesprekken of helpt u hen met meer praktische zaken.

Wilt u buddy worden? Via Hergerborch@lansingerland.nl kunt u zich aanmelden.


(V)echtscheiding? U staat er niet alleen voor

(V)echtscheiding? U staat er niet alleen voor

Een scheiding is nooit leuk, maar bij een vechtscheiding gaat het verder. Er zijn scheldpartijen, verwijten en pesterijen. Bij veel vechtscheidingen zijn de kinderen het onderwerp van de strijd. Zij zitten er letterlijk tussenin. Psychisch heeft dit heel veel effect op kinderen. Het is belangrijk dat u en uw kinderen hulp krijgen bij een vechtscheiding. U kunt voor advies en ondersteuning terecht bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0800-2000.


In gesprek met uw wethouder

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem/haar van gedachte wisselen? Dan bent u van harte welkom tijdens de spreekuren van de wethouders. Op 31 augustus bent u van harte welkom in de bibliotheek in uw woonkern.


De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen!

Het nieuwe schooljaar voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs is weer gestart. Veel jonge verkeersdeelnemers zijn dan weer onderweg. Wij vragen u om hier rekening mee te houden. Pas uw snelheid aan en denkt u ook aan uw parkeergedrag bij het brengen en halen van uw kind (eren). 


Traplift voor Hospice Lansingerland

Traplift voor Hospice Lansingerland

Sinds kort beschikt Hospice Lansingerland over een traplift. Deze lift is aangelegd met subsidie van de gemeente Lansingerland. Voor mensen die slecht ter been zijn was het niet mogelijk om de logeerkamers te bereiken op de eerste verdieping. Door de komst van een traplift is het nu voor iedereen mogelijk om dichtbij hun naasten te overnachten. Ook bezoekers van Café Over-Leven en geïnteresseerden voor de bijeenkomsten in het Kenniscentrum Palliatieve Zorg en Begeleiding kunnen nu makkelijker de ruimte op de eerste verdieping bereiken.


Lansingerland ontvangt China

Lansingerland ontvangt China

Niet de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, Carré Amsterdam of het Nieuwe Luxor in Rotterdam, maar de publiekshal van de gemeente Lansingerland vormde zondag 21 augustus het sfeervolle decor voor de Chinese manifestatie “Cultural China, Splendid Sichuan”.

Het optreden werd gegeven na het Business Network Event waarvoor met name Lansingerlandse ondernemers waren uitgenodigd. Het optreden startte om 18.00 uur. Ondanks dit tijdstip kwamen meer dan 300 mensen op het evenement af, waaronder veel inwoners.


Actuele wegwerkzaamheden

Actuele wegwerkzaamheden

Alle actuele informatie over wegwerkzaamheden in en rond Lansingerland vindt u op de wegwerkzaamhedenkaart.

Wegwerkzaamheden per kern bekijken? Dat kan ook!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content