Header image
Week 34, 22 augustus 2017

De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen!

Maandag 21 augustus is het nieuwe schooljaar gestart voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs. Veel jonge verkeersdeelnemers zijn dan weer onderweg. De gemeente heeft ook dit jaar grote opvallende blauwe borden geplaatst. 


Sporthal Berghonk weer open

Sporthal Berghonk weer open

Het vrijgekomen asbest in Sporthal Berghonk is opgeruimd. Er zijn geen gezondheidsrisico's meer. De sporthal is gisteren, maandag 21 augustus, weer open gegaan.


Foodtruckfestival 10 jaar Lansingerland XXL

Foodtruckfestival 10 jaar Lansingerland XXL

Komend weekend vindt het foodtruckfestival plaats op het evenementen terrein bij zwembad De Windas in Bergschenhoek. U heeft drie dagen lang gratis toegang tot het evenemententerrein om te genieten van diverse activiteiten. Het is een gezellig en informeel samenzijn voor jong en oud met spetterende optredens op een groot podium, 30 foodtrucks en leuke kinderactiviteiten.


Liggers viaduct succesvol ingehesen

Liggers viaduct succesvol ingehesen

Afgelopen zaterdag zijn 31 liggers van 61 meter met een totaal gewicht van 5,5 miljoen kilo over de A12 gehesen. Hiermee is een groot deel van de basis van het viaduct voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer gereed. De complexe operatie, waarvoor de A12 tussen Bleiswijk en Zoetermeer het hele weekend was afgesloten, verliep voorspoedig.


Stel uw vraag aan de wethouder

Stel uw vraag aan de wethouder

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u met hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? Op maandag 28 en woensdag 30 augustus kunt u uw vraag aan de de wethouders stellen tijdens het spreekuur. U bent van harte welkom.


Speelvoorziening Klaverweide

Speelvoorziening Klaverweide

Het buurtpark de Klaverweide is aan verbetering en groot onderhoud toe. Naast het groen worden ook de 4 speelplekken aangepakt. Zo wordt een bestaande gele glijbaan vervangen voor een nieuw speeltoestel. U kunt kiezen welk nieuw speeltoestel er komt. Uw keuze ontvangen wij graag uiterlijk maandag 28 augustus.


Blauwalg in Berkelse Plas

Blauwalg in Berkelse Plas

In de Berkelse Plas in Berkel en Rodenrijs is blauwalg geconstateerd. Contact met het water uit de plas wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden. Contact met water met blauwalg kan leiden tot maag-en darmklachten, jeuk en geïrriteerde ogen.


Burgernet en Buurttoezicht Lansingerland

Burgernet en Buurttoezicht Lansingerland

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt! Het is niet voor iedereen duidelijk wat het verschil is tussen Burgernet en Buurttoezicht Lansingerland. Wij zetten de hoofdpunten voor u op een rij.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content