Header image
Week 34, 18 augustus 2015

De scholen beginnen weer!

De scholen beginnen weer!

Maandag 24 augustus start het nieuwe schooljaar voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs. Veel jonge verkeersdeelnemers zijn dan weer onderweg. De meeste fietsongevallen vinden plaats in het begin van het schooljaar. Houdt u zoveel mogelijk rekening met de jeugdige verkeersdeelnemers.

Helpt u mee om de verkeersveiligheid te verbeteren?


Uitnodiging voor het ondernemersontbijt

Uitnodiging voor het ondernemersontbijt

De gemeente Lansingerland nodigt ondernemers uit voor een ontbijtsessie op woensdag 2 september als start van 'De maand van de Participatie'.
De gemeente maakt zich sterk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens het ondernemersontbijt informeren we u over de mogelijkheden. Denkt u dan bij voorbeeld aan: welke regelingen zijn er; hoe zit het met de begeleiding op de werkplek; wat is het quotum banenafspraak?

Daarnaast laten we zien dat deze inwoners ook kansen bieden en met de juiste ondersteuning van meerwaarde voor een bedrijf kunnen zijn.


Groeten uit Lansingerland

Groeten uit Lansingerland

De laatste weken was Lansingerland in de ban van de fotowedstrijd Groeten uit Lansingerland. Het inzenden van foto’s voor de fotowedstrijd kan niet meer. U kunt nog tot en met vrijdag 21 augustus via www.groetenuitlansingerland.nl uw stem uitbrengen op de foto die u het mooiste vindt. De foto’s met de meeste stemmen worden beoordeeld door een vakjury. Op 5 september verricht wethouder Ankie van Tatenhove de prijsuitreiking in het gemeentehuis van Lansingerland. Daarna is de expositie nog tot 2 oktober in de hal van het gemeentehuis te bekijken. 


Herinrichting Wilgenlaan gestart

De Wilgenlaan wordt opnieuw ingericht. De herinrichting is met de inbreng van de bewoners en bedrijven tot stand gekomen. De werkzaamheden worden in fasen verricht en zijn op maandag 17 augustus gestart vanaf de kant van de Oostersingel. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en de school aan de Esdoornlaan bereikbaar. Ook speeltuin De Kievit en de Sterrenhal blijven bereikbaar. Parkeren in de buurt is tijdelijk lastig. We vragen daarom iedereen zoveel mogelijk lopend of op de fiets richting de Wilgenlaan te komen. De werkzaamheden zijn eind december gereed.
Meer informatie: www.lansingerland.nl/wilgenlaan.


Uitloop werkzaamheden Noordeindseweg

Uitloop werkzaamheden Noordeindseweg

Door het slechte weer is het helaas niet gelukt om de asfalteringswerkzaamheden van de Noordeindseweg, Berkel en Rodenrijs (vanaf kruispunt Planetenweg/Oostmeerlaan tot de Munnikenweg) op tijd af te krijgen.

Daarom wordt de Noordeindseweg op vrijdagavond 21 augustus van 20.00 uur tot 06.00 uur afgesloten om het laatste stuk te asfalteren.
De aannemer heeft de bewoners hierover ingelicht. Onze excuses voor dit ongemak.


Parkeerdek De Plaats tijdelijk niet toegankelijk

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 augustus is het parkeerdek bij De Plaats achter de Jumbo-supermarkt in Bleiswijk niet toegankelijk in verband met herstraatwerkzaamheden. De Plaats zelf is wel toegankelijk. Omwonenden en de supermarkteigenaar zijn op de hoogte van deze werkzaamheden. 


Een luisterend oor bij telefonische hulpdienst Sensoor

Heeft u problemen, wilt u ergens advies over of schaamt u zich ergens voor?

Waar het ook over gaat, u kunt bij de hulplijn van Sensoor terecht. De hulplijn wordt bemand door professioneel opgeleide vrijwilligers. De hulplijn is voor volwassenen vanaf 18 jaar. Het lokale telefoonnummer is (010) 31 00 277.
Voor meer informatie: www.sensoor.nl.


Nostalgische websites Lansingerland

Nostalgische websites Lansingerland

Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk zijn de laatste jaren flink veranderd. Daarbij is veel verbeterd maar denkt u nog wel eens terug aan die “goede oude tijd”?
De kleine dorpjes met zijn kleine eigentijdse winkeltjes en de vele weilanden en kassen.
Oude foto's en archiefmateriaal
De drie dorpskernen beschikken over een nostalgische website en een Facebookpagina. De duizenden oude foto’s met vele herinneringen geven u een mooie kijk op het vroegere Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content