Header image Header image
Week 33, 19 augustus

Online bijeenkomst bestemmingsplan Wilderszijde

Online bijeenkomst bestemmingsplan Wilderszijde

Het Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde ligt vanaf nu tot en met 27 september 2021 ter inzage op de website Ruimtelijke Plannen. Om u nader te informeren over het ontwerpbestemmingsplan houden we een live online informatiebijeenkomst (webinar) op dinsdag 31 augustus 2021 van 20.00 tot 21.30 uur.


Veiligheidsmonitor 2021 van start

Veiligheidsmonitor 2021 van start

Heeft u last van rommel op straat, hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan ruim 800 inwoners van de gemeente Lansingerland. Bent u geselecteerd? Dan rekenen wij op uw deelname!


Verandering blauwe zone Berkel Centrum West

Verandering blauwe zone Berkel Centrum West

Momenteel kunt u vrij parkeren op het parkeerterrein nabij Verhage in Berkel Centrum West. Daar komt verandering in. Vanaf maandag 23 augustus wordt dit parkeerterrein een blauwe zone. Dit betekent dat u een parkeerschijf nodig heeft.


Elk kind doet mee

Elk kind doet mee

Bij een laag inkomen biedt de gemeente in samenwerking met Stichting Leergeld een Kindpakket aan. Voor informatie over het Kindpakket en om het pakket aan te vragen, kunt u terecht op de website van Elk kind doet mee. Voor hulp bij het aanvragen, kunt u naar het Samen Doen spreekuur.


Heeft u een beweeg- of sporthulpmiddel nodig?

Heeft u een beweeg- of sporthulpmiddel nodig?

Wilt u (meer) bewegen en/of sporten, maar is dat vanwege uw fysieke beperking moeilijk? Een beweeg- of sporthulpmiddel kan dan uitkomst bieden. De Mobilitheek is een nieuw initiatief in de regio en geeft advies en biedt de mogelijkheid tot het uitproberen van de beweeg- en sporthulpmiddelen voor iedereen met een fysieke beperking.


Prikken zonder afspraak

Prikken zonder afspraak

U kunt vanaf nu op alle priklocaties van de GGD Rotterdam-Rijnmond zonder afspraak een vaccinatie krijgen tegen het coronavirus. Ook kunt u hier terecht voor uw 2e prik. Kijk voor meer informatie en een locatie in de regio op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond of de Rijksoverheid.


Nieuwe coronamaatregelen t/m 20 september

Nieuwe coronamaatregelen t/m 20 september

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd tegen corona. Daarom kunnen we stap voor stap de 1,5 meter afstand loslaten. Eerst in het mbo, hbo en wo. Daarna, afhankelijk van het aantal besmettingen en de stijging van het aantal gevaccineerden, overal.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content