Header image Header image
Week 33, 18 augustus

De scholen gaan weer beginnen!

De scholen gaan weer beginnen!

Op maandag 22 augustus start voor de scholen in Lansingerland het nieuwe schooljaar weer, de zomervakantie is afgelopen. Een paar duizend kinderen en hun ouders gaan weer op weg naar school. Denk aan hun veiligheid in het verkeer en kijk de komende weken dan ook extra uit en rij extra voorzichtig.


Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag voor de wethouder?

Wilt u iets bespreken met één van de wethouders? Dat kan tijdens het spreekuur bij een vestiging van Bibliotheek Oostland bij u in de buurt. Op 23 augustus heeft wethouder Leon Hoek zijn spreekuur in Berkel en Rodenrijs, wethouder Titia Cnossen komt op 24 augustus langs in Bergschenhoek en wethouder Simon Fortuyn bezoekt op 30 augustus Bleiswijk.


Helpt u mee bij de cleanup in Berkel en Rodenrijs?

Helpt u mee bij de cleanup in Berkel en Rodenrijs?

Gedurende het hele jaar worden er door Stichting CleanupAll cleanups georganiseerd in Lansingerland. Op zaterdag 27 augustus & 10 september is het de beurt aan Berkel en Rodenrijs! Helpt u ook mee? U kunt starten vanaf uw eigen huis of vanaf de start- en eindlocatie van CleanupAll. Samen met uw hulp maken we het verschil!


Expeditie Lansingerland is terug in de herfstvakantie

Expeditie Lansingerland is terug in de herfstvakantie

De zomereditie van Expeditie Lansingerland is vanmiddag officieel afgesloten. Daarmee komt er een einde aan een zomervakantie vol verschillende sportieve en culturele activiteiten. Dit jaar deden weer ruim 1.000 kinderen mee aan 115 activiteiten, georganiseerd door 22 verschillende aanbieders. De volgende Expeditie staat gepland in de herfstvakantie!


Reminder: Denk mee over Casa Cadanza

Reminder: Denk mee over Casa Cadanza

Begin 2025 openen de deuren van het Cultuurhuis Casa Cadanza, met o.a. een theater, 2 bioscoopzalen, een bibliotheek en horeca. Heeft u bepaalde wensen die u graag wilt terugzien in dit cultuurhuis en de vragenlijst nog niet ingevuld? Doe dit dan uiterlijk zondag 28 augustus. Onder de deelnemers verloten wij 5 Podium-cadeaukaarten van €25,-.


Werkzaamheden Landscheiding

Werkzaamheden Landscheiding

Bij de Landscheiding wordt er gewerkt aan het viaduct over het spoor van de RandstadRail. Van maandag 22 augustus tot en met dinsdag 8 november vinden er werkzaamheden plaats, waardoor de Landscheiding een aantal keer moet worden afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting geldt in beide richtingen op het deel tussen Spoorhaven en de rotonde N471 (G.K. van Hogendorpweg).


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content