Header image
Week 33, 16 augustus 2016

De scholen beginnen weer!

De scholen beginnen weer!

Maandag 22 augustus start het nieuwe schooljaar voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs. Veel jonge verkeersdeelnemers zijn dan weer onderweg.

Wij plaatsen ook dit jaar grote opvallende blauwe borden met de tekst “De scholen zijn weer begonnen”. Dit onder het motto “pas uw snelheid aan”, want hoe meer rekening we met elkaar houden, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.


Uitnodiging “Cultural China, Splendid Sichuan”

Uitnodiging “Cultural China, Splendid Sichuan”

Op zondag 21 augustus 2016 vormt de hal van het gemeentehuis van Lansingerland het decor voor de Chinese Culturele Manifestatie getiteld: “Cultural China, Splendid Sichuan”. In 2011 beleefde deze unieke fototentoonstelling en traditionele dans- en zangvoorstelling haar primeur in het Europees Parlement in Brussel en reist sindsdien de hele wereld over. 
Na Lansingerland reist het showgezelschap weer verder naar Wenen. Helaas vormde zondag de enige optie voor de organisatie.  U bent van harte welkom!


Schoolspullenpas 2016-2017

Schoolspullenpas 2016-2017

Heeft u een minimum inkomen (tot 110% van de toepasselijke bijstandsnorm) en schoolgaande kinderen tussen de 4 tot 18 jaar? Dan kunt u een schoolspullenpas voor het nieuwe schooljaar 2016-2017 aanvragen bij de Stichting Leergeld Zoetermeer.

Wat kunt u met een Schoolspullenpas?
Met deze pas kunt u noodzakelijke schoolartikelen zoals schriften, pennen, een rekenmachine of een agenda voor uw kinderen kopen. De pas is bestemd voor kinderen die het basis- of voortgezet onderwijs (Praktijkonderwijs/ LWOO/ VMBO/ HAVO/ VWO) volgen.

Hoe vraagt u een Schoolspullenpas aan?
Op de website van Stichting Leergeld Zoetermeer vult u per kind een aanvraagformulier in.


Reactietermijn locatieplan ondergrondse containers verlengd

Het locatieplan voor de ondergrondse containers ligt ter inzage. Het aantal milieuparken wordt teruggebracht naar 16 geconcentreerde locaties waar de containers worden vernieuwd en ondergronds worden aangebracht. Ook komen er 45 nieuwe ondergrondse glascontainers bij. De reactietermijn op het locatieplan ondergrondse containers was tot 14 augustus, maar is nu in verband met de vakantieperiode verlengd tot en met 28 augustus.


De wethouder komt naar u toe!

De wethouder komt naar u toe!

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachten wisselen? U bent op woensdag 31 augustus van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders

  • Albert Abee:  Berkel en Rodenrijs van 13.30 tot 14.30 uur
  • Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek van 16.00 tot 17.00 uur
  • Simon Fortuyn: Bleiswijk van 14.00 tot 15.00 uur (vervangt eenmalig Ankie van Tatenhove)
     

Ambassadeur

  • Simon Fortuyn

Berkel en Rodenrijs: kadeophoging Rodenrijseweg

Berkel en Rodenrijs: kadeophoging Rodenrijseweg

De kade wordt opgehoogd in de achtertuinen van de woningen gelegen aan het water. Dit gebeurt van 15 tot en met 26 augustus 2016, op werkdagen van 7:00 tot 16:00 uur. Hiervoor wordt op de Rodenrijseweg, tussen de Gemeentewerf en de Klapwijkseweg, een halve rijbaanafzetting met voorrangsregeling geplaatst aan de zijde van het water voor het lossen van grond.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content