Header image
Week 33, 15 augustus 2017

Opening The Wall of Honour

Opening The Wall of Honour

“In dierbare dankbaarheid voor wat onze veteranen voor onze vrijheid, democratie en rechtsstaat hebben gedaan. En onze militairen nog elke dag doen”. Met deze woorden opende Pieter van de Stadt, samen met veteraan Arjan Dijkhuizen, The Wall of Honour afgelopen maandag in de hal van het gemeentehuis.


Denk mee over toekomst De Snip

Denk mee over toekomst De Snip

De raad van Lansingerland heeft het college gevraagd om in oktober te komen met een realistisch plan voor de invulling van De Snip in Bleiswijk. Wethouder Ankie van Tatenhove en haar collega’s staan open voor suggesties uit de samenleving. Zij nodigt iedereen uit voor de informatiebijeenkomst op donderdag 24 augustus vanaf 17.00 uur in De Snip.


Kom kijken bij inhijsen liggers A12

Kom kijken bij inhijsen liggers A12

In het weekend van 18 tot 21 augustus 2017 worden de liggers geplaatst die het nieuwe viaduct over de A12 voor station Lansingerland-Zoetermeer vormgeven. Wilt u het plaatsen van de liggers van dichtbij bekijken? Op zaterdag 19 augustus is het uitzichtpunt vlakbij de werkzaamheden geopend van 10.00 tot 16.00 uur.


Van Gansewinkel al vroeg in uw wijk

Van Gansewinkel al vroeg in uw wijk

Iedere week haalt Van Gansewinkel uw PMD-afval op in de daarvoor bestemde zakken. Vanaf 07.30 uur kan de vuilniswagen al langskomen. Zorg dat uw zakken op de ophaaldag vóór 7.30 uur zijn aangeboden. De zakken kunt u aan de speciale kroonring bij u in de straat hangen.


Voor wie doet u de deur open?

Voor wie doet u de deur open?

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven van hun geld, waardevolle spullen, sieraden, handtas of bankpas. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg of dat ze de meterstand komen opnemen.


Nieuwe dienstregeling RET

Nieuwe dienstregeling RET

Maandag 21 augustus gaat de nieuwe dienstregeling van de RET in. Voor Lansingerland betekent dit wijzigingen in de E-lijn, buslijn 174 en de BOB-nachtbus. Benieuwd hoe de nieuwe dienstregeling tot stand komt? In een blog leggen vervoerontwikkelaars van de RET dit uit. 


Spoel uw kranen door na vakantie!

Spoel uw kranen door na vakantie!

U kunt er op elk moment van de dag op vertrouwen: lekker en betrouwbaar drinkwater, zo uit de kraan. Kraanwater is beperkt houdbaar en kan het beste vers gedronken worden. Tijdens vakanties staat het water een tijdje stil. Dunea adviseert daarom na vakantie de waterleidingen in huis even door te spoelen.


Omgevingsloket niet beschikbaar

Omgevingsloket niet beschikbaar

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus 2017 is de website www.omgevingsloket.nl niet beschikbaar. Er wordt een nieuwe versie geplaatst, waardoor het Omgevingsloket twee dagen niet gebruikt kan worden.


A12 Zoetermeer-Bleiswijk afgesloten

A12 Zoetermeer-Bleiswijk afgesloten

In het weekend van vrijdag 18 tot maandag 21 augustus is de A12 in beide richtingen afgesloten tussen Zoetermeer en Bleiswijk. De liggers voor het viaduct over de A12 voor het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer worden dan geplaatst.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content