Header image
Week 33, 11 augustus 2015

Aanvraag vergoeding Jeugd Cultuur- en Sportfonds

Kinderen van 4 tot 18 jaar moeten zich kunnen ontwikkelen in een kunstdiscipline en moeten kunnen sporten, ongeacht hun financiële situatie. Daar maken het Jeugd Cultuur- en Sportfonds zich hard voor.

Het Jeugd Cultuurfonds vergoedt de contributie en materiaalkosten voor kinderen die lid willen worden van een toneelclub, lessen willen volgen aan een muziekschool of een andere instelling voor actieve kunstbeoefening, tot een maximum van € 450,- per jaar.

Het Jeugd Sportfonds vergoedt de contributie en materiaalkosten voor kinderen die willen sporten, tot een maximum van € 235,- per jaar.

Aanvragen
U kunt deze vergoeding aanvragen via een tussenpersoon, zoals een leraar, sporttrainer of hulpverlener. Kijk op www.jeugdcultuurfonds.nl of www.jeugdsportfonds.nl voor meer informatie of bel naar telefoonnummer (0174) 24 49 40.

Let op: per jaar mag een kind slechts van één van de twee jeugdfondsen gebruik maken.


Afspraak maken

Afspraak maken

Veel zaken met de gemeente kunt u digitaal aanvragen. Wilt u dit liever persoonlijk doen, dan kan dat.
Wij adviseren u om dan een afspraak te maken via www.lansingerland.nl/afspraak.

U wordt dan direct door ons geholpen op een tijd die u uitkomt.


Blauwalg in Bleiswijkse Zoom

Blauwalg in Bleiswijkse Zoom

Omgevingsdienst Midden-Holland en Rijkswaterstaat waarschuwt voor blauwalg in de Bleiswijkse Zoom. Blauwalg kan huidirritatie en maag-/darmklachten veroorzaken.

Zwem alleen in natuurwater wat schoon en veilig is. Meer informatie vindt u op www.zwemwater.nl.


Werkzaamheden Wilgenlaan

Werkzaamheden Wilgenlaan

Vanaf maandag 17 augustus wordt er gestart met de herinrichting van de Wilgenlaan. Het ontwerp voor deze herinrichting is met inbreng van de bewoners en bedrijven tot stand gekomen.

Er wordt in fasen gewerkt vanaf de kant van de Oostersingel. De winkels en de school blijven bereikbaar via de Esdoornlaan. Spelen bij speeltuin De Kievit of sporten in de Sterrenhal blijft tijdens de werkzaamheden ook mogelijk. Wel zal parkeren in de buurt tijdelijk lastig zijn. Daarom vragen we iedereen zoveel mogelijk lopend of op de fiets richting de Wilgenlaan te komen.


Vraag uw uittreksel digitaal aan

Vraag uw uittreksel digitaal aan

Misschien weet u dit niet. Maar een uittreksel kunt u digitaal aanvragen. U kunt dit vanuit huis doen, dit scheelt u tijd en is wel zo gemakkelijk. U heeft hier een DigiD-code voor nodig. Binnen 3 werkdagen ontvangt u uw uittreksel per post op uw huisadres.


Storing openbare verlichting Venus

Storing openbare verlichting Venus

De openbare verlichting van de parkeerplaatsen aan de Planetenweg en de straat Venus in Berkel en Rodenrijs werkt niet. Stedin is op de hoogte van deze storing.

Donderdag 13 augustus heeft Stedin een stroomonderbreking ingepland om te achterhalen waar het probleem zit. Vervolgens kan Stedin het probleem oplossen. Dit betekent dat inwoners van de straat Venus donderdag 13 augustus tijdelijk geen stroom hebben. Stedin brengt de inwoners hiervan op de hoogte. De politie en buurttoezicht zijn inmiddels ook geïnformeerd en houden een oogje in het zeil.

Ziet of hoort u iets verdachts? Twijfel niet en bel meteen 112!


Storing openbare verlichting Waddenweg / Slufterhof

Storing openbare verlichting Waddenweg / Slufterhof

De openbare verlichting aan de Waddenweg en Slufterhof in Berkel en Rodenrijs doet het niet. Woensdag 12 augustus wordt er een meting verricht om te kijken waar het probleem zit en of het direct opgelost kan worden.

De politie en buurttoezicht zijn inmiddels ook geïnformeerd en houden een oogje in het zeil.

Ziet of hoort u iets verdachts? Twijfel niet en bel meteen 112!


Verdacht glasgerinkel?

Verdacht glasgerinkel?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content