Header image
Week 32, 9 augustus 2016

Chinees Business Netwerk Event

Chinees Business Netwerk Event

Op zondag 21 augustus wordt in het gemeentehuis het “Cultural China, Splendid Sichuan” event georganiseerd. De Dutch Chinese Chamber of Commerce (DCCC) heeft hoogwaardigheidsbekleders uit China en Nederland uitgenodigd om bij dit Culturele Event aanwezig te zijn. Het event start om 16.00 uur met een netwerkmeeting voor Lansingerlandse ondernemers. Na de openingsceremonie volgt een internationale dans- en zangvoorstelling: Song/Dance performance by Ethnic Song and Dance, Troupe of Liangshan.

Lansingerlandse ondernemers en hun (zaken)partners zijn van harte uitgenodigd voor dit unieke Business Network Event. Burgemeester Van de Stadt zal, in aanwezigheid van Gedeputeerden en de Ambassadeur van China, het event namens Lansingerland openen.


RMC: Nieuwe vervoerder leerlingenvervoer

RMC: Nieuwe vervoerder leerlingenvervoer

Vanaf 1 augustus verzorgt de Rotterdamse Mobiliteit Centrale, RMC, het leerlingenvervoer van de gemeente Lansingerland. Zij hebben een contract voor 3 jaar gekregen. De RMC heeft veel ervaring met het vervoeren van deze specifieke doelgroep. Zij verzorgen bijvoorbeeld al meer dan 10 jaar het leerlingenvervoer in de gemeente Rotterdam.


Klein Chemisch Afval

Klein Chemisch Afval

De vakantietijd is een goede periode om het medicijnkastje eens op te ruimen. Op de meeste medicijnen staat een houdbaarheidsdatum. Medicijnen vallen onder het Klein Chemisch Afval (KCA) net als schoonmaakmiddelen, batterijen en verf. De schadelijke stoffen uit deze producten vormen een probleem als ze op de stortplaats of in de afvalverbranding terecht komen. Laat ze niet in verkeerde handen komen en gooi ze niet in de prullenbak. Oude medicijnen kunt u inleveren bij de apotheek of bij het afvalbrengstation.


Tips voor de zomervakantie!

In Lansingerland worden er veel leuke evenementen georganiseerd. Voor jongeren organiseren Stichting Jeugd en Jongerenwerk en 3B Dock meerdere activiteiten zoals een kamp, een maisdoolhof en een sport-en spelprogramma in 4 verschillende wijken. Wilt u liever actief in de buitenlucht bezig zijn? Bekijk dan het zomerprogramma van Outdoor Valley!

In augustus is er in elke kern een festival; de Megafun Dagen Pecto’s (Bleiswijk), het Jodocus Jeugdfestival (Bergschenhoek) en het Jeugdfestival (Berkel en Rodenrijs). Voor wie het leuk vindt om met computers bezig te zijn organiseert Pecto’s een LANparty en in de laatste week van de vakantie is het Huttendorp in Bleiswijk. De zomer wordt feestelijk afgesloten met een hapje en drankje bij het Foodtruck Festival. Voor sommige activiteiten kunt u zich aanmelden. Kijk voor meer informatie op onze activiteitenagenda.


Vallende sterren kijken

Vallende sterren kijken

In de zomer zijn veel vallende sterren te zien. Het hoogtepunt is in de nacht van 12 op 13 augustus, dan zijn de Perseïden (een meteorenzwerm) te zien. Bovenop de skiberg in Bergschenhoek kunt u ook dit jaar weer getuige zijn van dit fenomenale natuurverschijnsel.

Tip! Trek warme kleding aan en neem een stoel mee!


Berkel en Rodenrijs: fietspad Oudelandselaan

Berkel en Rodenrijs: fietspad Oudelandselaan

Het fietspad van de Oudelandselaan, aan de kant van Westpolder Bolwerk, is afgesloten vanwege de aanleg van een middenspanningskabel. Fietsers en voetgangers worden omgeleid over het fietspad aan de kant van de Archimedesstraat. De werkzaamheden worden tussen 8 augustus en 2 september uitgevoerd.


Bewonersinitiatief? Check het Zeilfonds voor een eventuele bijdrage!

De afgelopen tijd zijn diverse initiatieven ondersteund. Zo zijn er verschillende buurtfeesten georganiseerd en is het initiatief voor het plaatsen van bankjes door bewoners gehonoreerd. Verder wordt er op 30 september in het kader van de Wereld Alzheimer dag een film vertoond. Daarnaast starten de bewoners van een nieuw wooncomplex met een activiteitencommissie. Ook projecten zoals: 'Iedereen toegang, informatie voor laaggeletterden' en de ontwikkeling van een training 'Ouders met lef' ontvingen een bijdrage.


Zeilfonds

Zeilfonds


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content