Header image
Week 32, 6 augustus 2019

Expositie Het Berkelse Lint

Expositie Het Berkelse Lint

Door het schilderen van vaak oude dorpsgezichten uit het begin van de vorige eeuw is Wim Bes zich steeds meer gaan verdiepen in de ontstaansgeschiedenis van ons dorp. Hij kwam erachter dat er geen foto’s bestaan van heel wat cultureel erfgoed. Zijn uitdaging is om verloren monumenten weer in een schilderij tot leven te roepen. Bekijk het filmpje voor een sneakpreview van deze nostalgische expositie. U kunt de kunstwerken tot 25 september tijdens openingstijden bekijken in de hal van het gemeentehuis.


Opknapbeurt skatebaan

Opknapbeurt skatebaan

De skatebaan in het Annie M.G. Smidtpark wordt opgeknapt. Dinsdag 13 augustus start het bedrijf Concrete Matters uit Amsterdam met herstelwerk en onderhoud aan de skatebaan. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, ongeveer 7 werkdagen. Tijdens de werkzaamheden kan er nog wel gebruik gemaakt worden van de skatebaan!


Convenant Meld Misdaad Anoniem

Convenant Meld Misdaad Anoniem

Op woensdag 31 juli sloot burgemeester Pieter van de Stadt een convenant met NL Confidential en bekrachtigde de samenwerking tussen gemeente Lansingerland en Meld Misdaad Anoniem. Hiermee ontvangen wij voortaan de meldingen en kunnen, waar nodig, actie ondernemen.


‘Kom uit je schuld!’

‘Kom uit je schuld!’

Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand; het kan het begin zijn van grote financiële problemen. Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Hierdoor kunnen de problemen zich opstapelen. Het kabinet wil dit schuldentaboe doorbreken en roept met de landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’ op om geldzorgen bespreekbaar te maken.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content