Header image Header image
Week 32, 11 augustus

Let goed op uzelf en anderen bij hitte

Let goed op uzelf en anderen bij hitte

Tot maandag worden er nog meerdere dagen met temperaturen van 30°C of hoger verwacht. Voor een aantal kwetsbare doelgroepen vormt aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. Let daarom goed op uzelf, maar ook op anderen. Neem preventieve maatregelen door voldoende water te drinken, koelte op te zoeken en lichamelijke inspanning te beperken.


Lekker zwemmen? Kom op de fiets naar de Windas!

Lekker zwemmen? Kom op de fiets naar de Windas!

Verkoeling zoeken in het buitenzwembad is fijn voor het hele gezin. Zwembad De Windas is één van de plekken waar dit kan. Wij vragen u om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Komt u met de auto? Parkeer dan NIET in de berm. Hierdoor hebben hulpdiensten geen ruimte meer om door te rijden. Gemeente en politie gaan hier de komende week op handhaven.


Aangepaste openingstijden afvalbrengstation

Aangepaste openingstijden afvalbrengstation

Vanwege de hitte heeft Renewi, in overleg met de gemeente, de sluitingstijd van het afvalbrengstation in Bergschenhoek aangepast. Deze aangepaste sluitingstijd geldt nog voor vrijdag en zaterdag. Op deze dagen sluit het afvalbrengstation om 14.00 uur. De openingstijden blijven wel gelijk. Op vrijdag opent het afvalbrengstation om 08.00 uur en op zaterdag om 09.00 uur.


Bezoek wethouder aan De Oudelandse Hof

Bezoek wethouder aan De Oudelandse Hof

Wethouder zorg, Titia Cnossen, bracht een werkbezoek aan De Oudelandse Hof. Met locatiemanager Ellen Hansen en voorzitter cliëntenraad Mirjam de Goeij sprak zij over de visie op de woonzorg voor ouderen in Lansingerland. Samen met o.a. zorgorganisatie Laurens, het zorgkantoor DWS en 3B Wonen geeft Lansingerland vorm aan het convenant ‘Wonen en Zorg’.


Terug van vakantie? Spoel uw kraan door

Terug van vakantie? Spoel uw kraan door

Met het warme weer is het goed om de waterleiding door te spoelen als u terugkomt van vakantie. Vanwege mogelijke aanwezigheid van legionella. Met droogte zijn we zuinig met water, maar we zijn ook zuinig op uw gezondheid. Neem geen risico, en laat na uw vakantie de kraan even doorlopen voordat u water drinkt.

facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content