Header image Header image
Week 31, 4 augustus

Aankomende nacht afsluiting N209

Aankomende nacht afsluiting N209

Van donderdag 4 augustus 20.00 uur tot en met vrijdag 5 augustus 06.00 uur is de N209 tussen de rotonde met de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de N472 tot de rotonde Boterdorpseweg richting Bleiswijk dicht. Omrijden kan via de Grindweg/Bergweg-Zuid en de Ankie Verbeek-Ohrlaan. De omleiding is aangegeven met gele borden langs de weg.


Wees zuinig met water

Wees zuinig met water

Het is al langere tijd droog. Volgens de weersverwachtingen houdt het warme weer nog even aan en wordt er ook de komende periode geen neerslag van betekenis verwacht. Dit heeft gevolgen voor de watersystemen in onze regio. Wees daarom zuinig met water. Was bijvoorbeeld niet elke week uw auto en vul niet elke dag opnieuw het zwembadje in de tuin.


Helpt u mee bij de cleanup van zaterdag?

Helpt u mee bij de cleanup van zaterdag?

Gedurende het hele jaar worden er door Stichting CleanupAll cleanups georganiseerd in Lansingerland. Aanstaande zaterdag, 6 augustus, is het weer de beurt aan Bergschenhoek! Helpt u ook mee? U kunt starten vanaf uw eigen huis of vanaf de start- en eindlocatie van CleanupAll. Samen met u maken we het verschil! Op 1 oktober is er ook een gezamenlijke cleanup voor alle kernen.


Denk mee over Casa Cadanza

Denk mee over Casa Cadanza

Begin 2025 openen in het centrum van Berkel en Rodenrijs de deuren van Cultuurhuis Casa Cadanza, met o.a. een theater, 2 bioscoopzalen, een bibliotheek en horeca. Heeft u bepaalde wensen die u graag wilt terugzien in dit cultuurhuis? Vult u dan onze vragenlijst in. Onder de deelnemers verloten wij 5 Podium-cadeaukaarten van €25.


Blijf alert op blauwalg

Blijf alert op blauwalg

Blauwalgen gedijen vooral goed in warm en stabiel water. Bent u op zoek naar een goede locatie om een verkoelende duik te nemen? Bekijk dan eerst de website van Zwemwater. Hier vindt u de locaties waar u veilig kunt zwemmen. Denk ook aan uw viervoeter. Honden kunnen namelijk ziek worden van water met blauwalg.


Lever uw klein chemisch afval in!

Lever uw klein chemisch afval in!

Ongemerkt heeft u misschien meer klein chemisch afval in huis of in de schuur dan u denkt. Zoals; lampenolie, verf, wasbenzine, spaarlampen en batterijen. Gooi deze producten niet weg, maar lever ze in! Een deel van deze producten kunt u inleveren bij één van de Blipvert inzamelstations door Lansingerland. Ook kunt u ze inleveren bij het Afvalbrengstation.


Geef inbrekers geen kans

Geef inbrekers geen kans

Het is zomervakantie. Tijdens de vakantieperiode slaan inbrekers graag hun slag, omdat bewoners vaak lange tijd van huis zijn of hun huis tijdens een dagje weg niet goed afsluiten. Als bewoner kunt u zelf heel veel doen om woninginbraak te voorkomen. Via onderstaande button hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content