Header image
Week 31, 31 juli 2018

BuurtAED

BuurtAED

Levens redden. Dat wil u toch ook? De Hartstichting heeft een speciale actie. De buurtAED. Samen met uw buurt zamelt u via een crowdfundingplatform geld in. Met een flinke korting koopt u voor uw buurt een AED. 


Nieuwe drinkwaterleidingen

Nieuwe drinkwaterleidingen

Dunea gaat de drinkwaterleidingen in de Herenstraat en de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs de komende tijd vervangen. Hierdoor liggen een deel van deze straten open. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Onze excuses voor het ongemak.


Werkzaamheden kabels en leidingen Grindweg e.o

Werkzaamheden kabels en leidingen Grindweg e.o

Vanaf 20 augustus voert Stedin diverse werkzaamheden uit op de Grindweg en Bergweg-Zuid in Bergschenhoek. Dit zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de A16 Rotterdam. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.


Boswerkzaamheden Bleiswijkse Zoom

Boswerkzaamheden Bleiswijkse Zoom

Misschien heeft u het al gezien. Op de bomen in het noordelijke deel van de Bleiswijkse Zoom ziet u oranje en blauwe stippen. Staatsbosbeheer start vanaf 6 augustus met het bosonderhoud. Bomen worden gekapt of uitgedund en in het nieuwe plantseizoen 2019-2020 worden er nieuwe boom- en struiksoorten geplant.


Leuke activiteiten in de gemeente

Leuke activiteiten in de gemeente

In de gemeente worden elke maand leuke activiteiten georganiseerd. Speciaal voor de jeugd zijn er in augustus in de kernen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs de Jeugdfestivals en in Bleiswijk het Huttendorp. In de activiteitenagenda vindt u alle activiteiten die bij de gemeente gemeld zijn.


Mantelaar brengt zorgstudent in huis

Mantelaar brengt zorgstudent in huis

Via Mantelaar kunt u een beroep doen op een zorgstudent. De studenten verrichten lichte zorgtaken en helpen u bij praktische zaken. Ook nemen zij de tijd voor een kop koffie, een praatje of een wandeling. Zo leert u elkaar kennen en kan er een band worden opgebouwd tussen u en de student.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content