Header image
Week 31, 30 juli 2019

Wat doet u tegen zomereenzaamheid? 

Wat doet u tegen zomereenzaamheid? 

De zomer is voor veel mensen een leuke tijd. Samen genieten van mooi weer of er lekker even tussenuit. Maar voor veel ouderen kan het een lange periode van eenzaamheid zijn. Wist u dat 1 op de 6 ouderen eenzamer is tijdens de vakantieperiode? Laat wat van u horen, juist in de zomer! Kijk voor meer informatie op de website Een tegen Eenzaamheid.


Blauwalg in Tuin van Floddertje

Blauwalg in Tuin van Floddertje

In het water van de natuurspeeltuin Tuin van Floddertje in het Annie M.G. Schmidtpark is blauwalg geconstateerd. Wij hebben waarschuwingsborden geplaatst dat er niet in het water mag worden gespeeld. Zodra het water weer veilig is worden de borden weggehaald.


Adviesrapport WUR opgeleverd

Adviesrapport WUR opgeleverd

Wageningen University & Research (WUR) heeft een adviesrapport opgeleverd over de aanpak van het bosbeheer en de essentaksterfte in de Rottemeren. De conclusie is dat het onvermijdelijk is om op relatief grote schaal in te grijpen en dat het recreatieschap hierin verantwoorde keuzes heeft gemaakt. Verder doet de WUR een aantal aanbevelingen om het beheer van het bos in de Rottemeren verder te verbeteren. 


Activiteiten voor ouders

Activiteiten voor ouders

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms ook best lastig. Daarom is er de landelijke Week van de Opvoeding. Maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders en professionals. Ook in Lansingerland organiseren we een aantal interessante activiteiten. 


Duurzamer leven in Lansingerland

Duurzamer leven in Lansingerland

Duurzaamheid gaat in Lansingerland over de energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie. Maar wat zijn dit eigenlijk voor begrippen? Deze film maakt duidelijk dat er komende jaren kansen en uitdagingen zijn voor de verduurzaming. De film gaat kort in op deze begrippen en geeft u als inwoner of ondernemer een beeld wat verduurzaming voor u kan betekenen.


Baggeren watergangen

Baggeren watergangen

Samen met het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard voeren wij vanaf september baggerwerkzaamheden uit in de watergangen bij Bleiswijk en Bergschenhoek. Ook de aanwezige duikers (buizen die de ene watergang met de andere verbinden) worden gereinigd. Wij werken samen met het hoogheemraadschap om het onderhoud aan de watergangen zo efficiënt mogelijk en kostenbewust uit te voeren en de overlast te beperken.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content