Header image
Week 31, 28 juli 2015

De Groenzoom is open!

De Groenzoom is open!

Het is nu mogelijk: dicht bij huis genieten van de natuur in de Groenzoom, het recreatie- en natuurgebied tussen Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Zoetermeer. Woensdag 22 juli nam Jaap van Staalduine, lid van het Dagelijks Bestuur van de Groenzoom en wethouder in Pijnacker-Nootdorp, fietsend met zijn kleindochter Valerie de recent geasfalteerde weg van het eerste deel officieel in gebruik. Kijk op de site van de Groenzoom voor informatie over de totaalinrichting en de gefaseerde openstelling van dit natuurgebied.


Combinatiefunctionarissen blijven actief

De combinatiefuncties in Lansingerland blijven bestaan.De gemeente en de partijen:BSO Zus en Zo, Stichting Werk Midden-Holland (is onderdeel van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland), Jay’s Place en Wolfert Pro en Wolfert Lyceum zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om het voortbestaan van deze functies te garanderen. Combinatiefunctionarissen zijn medewerkers die een aanstelling hebben in het onderwijs, maar daarnaast ook werken voor sportverenigingen en culturele instellingen. Hij of zij moet ervoor zorgen dat meer samenwerking tussen het onderwijs en de andere sectoren tot stand komt, zowel binnen als buiten de schooluren.


112 Daar vang je boeven mee!

112 Daar vang je boeven mee!

Tijdens de vakantieperiode gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit. Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Uw afwezigheid is vaak te zien aan signalen zoals volle brievenbussen, gordijnen die altijd dicht zijn en nooit een lampje aan.

Het advies is: geef uw huis een bewoonde indruk. Zo zijn er nog veel meer preventietips. Wij vragen u om alert te zijn op verdachte situaties. Ziet of hoort u iets verdachts? Twijfel niet en bel meteen 112!


Sirenetest

Maandag 3 augustus, klinken om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. Als u dan de sirene hoort dan weet u: er is niets aan de hand.

Heeft u de sirene niet gehoord of heeft u vragen over de sirene?
Neem dan contact op met:
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Servicedesk
Tel: (010) 446 88 88
Email: servicecentergmk@veiligheidsregio-rr.nl
 


Geen inloopspreekuur De Jonge Krijger

Geen inloopspreekuur De Jonge Krijger

Donderdag 30 juli en 6 augustus is er in het gemeentehuis geen inloopspreekuur van De Jonge Krijger. Vanaf donderdag 13 augustus staat de Jonge Krijger weer voor je klaar.

Heb je een vraag over school of werk en wil je er graag even met iemand over praten? Kom dan langs op het wekelijkse spreekuur op donderdag tussen 15.30 – 16.30 uur in het gemeentehuis. meer informatie vind je op www.jongekrijger.nl of bel via telefoonnummer (010) 76 05 55.
 


Werving marktkooplieden voor weekmarkt Berkel en Rodenrijs

Werving marktkooplieden voor weekmarkt Berkel en Rodenrijs

Elke woensdag van 8.00 tot 17.00 uur wordt er in het centrum van Berkel en Rodenrijs een weekmarkt gehouden. De markt bestaat uit een 37 kramen/verkoopwagens.

Wij zoeken op dit moment marktkooplieden in de volgende branches: Groente en fruit, Ondermode en nachtkleding (geen luxe lingerie en badkleding!).


Heeft u uw Burendagactiviteit al aangemeld bij het Oranje Fonds?

Heeft u uw Burendagactiviteit al aangemeld bij het Oranje Fonds?

Dit jaar bestaat Burendag voor het tiende jaar. Een mooie reden voor het Oranje Fonds en Douwe Egberts om ook dit jaar van Burendag een mooi feest te maken! Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven en bevordert zo de samenhang tussen groepen mensen.

Kijk op de site van het Oranjefonds of u voor een bijdrage voor uw Activiteit op Burendag in aanmerking komt. Maar let op: uw aanvraag moet uiterlijk 31 augustus binnen zijn en op = op!


Zet uw kunststof afval vóór 7.30 uur buiten

Zet uw kunststof afval vóór 7.30 uur buiten

Sinds kort wordt het kunststof verpakkingsmateriaal in Lansingerland één keer per twee weken huis-aan-huis opgehaald. Vanaf 7.30 uur kan de vuilniswagen van Van Gansewinkel al bij u in de straat rijden. Zet uw afvalzak daarom, op de ophaaldag, vóór 7.30 uur buiten.

Anders is er een kans dat de vuilniswagen al langs is geweest. Heeft u deze ophaalronde gemist haal dan de afvalzak weer binnen om te voorkomen dat uw zak gaat rondzwerven in de wijk. 


Ondernemersontbijt, start Maand van de Participatie

Ondernemersontbijt, start Maand van de Participatie

Op 2 september start de Maand van de Participatie met een ondernemersontbijt. De gemeente maakt zich sterk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zien steeds vaker dat ondernemers deze groep mensen een kans willen geven, maar ook met veel vragen zitten. Tijdens het ontbijt informeren we de ondernemers over de mogelijkheden.
We nodigen u van harte uit voor deze ontbijtbijeenkomst op 2 september, van 07.45- 09.15 uur (inloop vanaf 07.30 uur, locatie volgt nog). U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@lansingerland.nl met als onderwerp “ontbijtbijeenkomst start Maand van de Participatie”.


Blauwalg in Berkelse wateren

Er is blauwalg in de Berkelse Plas en de Oosterscheldestraat en omgeving geconstateerd. Contact met het water uit de plas en de omliggende sloten wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden. 

Heeft u vragen over de zwemwaterkwaliteit in uw regio of ergens anders in Nederland? Kijk dan op www.zwemwater.nl voor meer informatie.


Werkzaamheden Noordeindseweg

Van 27 juli tot 14 augustus a.s. voert de gemeente werkzaamheden uit aan de Noordeindseweg, tussen de Planetenweg en Noordeindseweg 414. De asfaltverharding van de Noordeindseweg wordt deels voorzien van nieuw asfalt. Daarnaast wordt een deel van het fietspad herstraat, een aantal parkeerplaatsen verbreed en vinden er ter hoogte van de Noordeindseweg 426 werkzaamheden plaats voor het onderzoeken van de dijk.

Tijdens de werkzaamheden wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid. Ter hoogte van Noordeindseweg 426 zal in deze periode gedurende 1 a 2 weken de rijbaan op een kort gedeelte over de volledige breedte afgesloten zijn tbv het onderzoek aan de dijk.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content