Header image
Week 31, 2 augustus 2016

Oproep: buddy’s gezocht

In september komen er 40 nieuwe inwoners in de Hergerborch wonen. Deze inwoners hebben net een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen en mogen in Nederland verblijven. 90% van hen heeft gezinshereniging aangevraagd.

We zoeken vrijwilligers die deze nieuwe inwoners als buddy willen begeleiden. In overleg onderneemt u (sociale) activiteiten, voert gesprekken of helpt u hen met meer praktische zaken.

Wilt u buddy worden? Via Hergerborch@lansingerland.nl kunt u zich aanmelden.


Oproep: tweedehands inventaris voor Hergerborch

Oproep: tweedehands inventaris voor Hergerborch

In Hergerborch in Berkel en Rodenrijs richten we 40 kamers in voor nieuwe inwoners die net een tijdelijke verblijfsvergunning hebben gekregen en in Nederland mogen blijven. We richten Hergerborch in als doorstroomhuis, waar de inwoners tijdelijk wonen (in verband met latere gezinshereniging).

Wij zijn nog op zoek naar tweedehands inventaris voor de inrichting van de Hergerborch. Op de pagina Tweehands inventaris leest u hoe u uw inventaris kunt aanmelden en wanneer u dit kunt brengen.


Klussers gezocht voor het Parents Home

In het najaar starten wij samen met 3B Wonen met Parents Home in Berkel en Rodenrijs. Het Parents Home is bedoeld als tijdelijke woonruimte voor een gescheiden ouder of een ouder in een scheidingssituatie als overbrugging naar een nieuwe en stabiele woonsituatie. Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Lansingerland zoekt klussers die kunnen helpen met het opknappen van de locatie. Reageer via www.viplansingerland.nl/vacaturebank als u handig bent en wilt helpen.


Nieuwe zakken bestellen voor plastic afval

Nieuwe zakken bestellen voor plastic afval

In Lansingerland maken we gebruik van zakken voor het aanbieden van plastic afval. Nieuwe zakken kunt u bestellen via www.zakkenservice.nl. De zakken worden gratis naar uw huisadres gestuurd. Daarnaast zijn de zakken ook verkrijgbaar op diverse locaties in de gemeente.


Blijft u deze zomer thuis? Dan hoeft u zich niet te vervelen!

In Lansingerland worden er veel leuke evenementen georganiseerd. Voor jongeren organiseren Stichting Jeugd en Jongerenwerk en 3B Dock in de maanden juli en augustus meerdere activiteiten zoals een kamp, een maisdoolhof en een sport-en spelprogramma in 4 verschillende wijken. Wilt u liever actief in de buitenlucht bezig zijn? Bekijk dan het zomerprogramma van Outdoor Valley!

In augustus is er in elke kern een festival; de Megafun Dagen Pecto’s (Bleiswijk), het Jodocus Jeugdfestival (Bergschenhoek) en het Jeugdfestival (Berkel en Rodenrijs). Voor wie het leuk vindt om met computers bezig te zijn organiseert Pecto’s een LANparty en in de laatste week van de vakantie is het Huttendorp in Bleiswijk. De zomer wordt feestelijk afgesloten met een hapje en drankje bij het Foodtruck Festival.

Voor sommige activiteiten kunt u zich aanmelden. Kijk voor meer informatie op onze activiteitenagenda.


De wethouder komt u naar u toe!

De wethouder komt u naar u toe!

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem/haar van gedachte wisselen? Dan bent u van harte welkom tijdens de spreekuren wethouders in de bibliotheek. De kernwethouders gaan eens in de zes weken naar de betreffende kern toe. Wilt u weten wanneer het eerstvolgende spreekuur is?


Groente en fruit proeven in smaakpanel

Groente en fruit proeven in smaakpanel

Proeven is leuk! Bent u ook gek op groenten en fruit en lijkt het u leuk om deel te nemen aan proeverijen? Dan is het Smaakpanel voor Groenten en Fruit van de Wageningen Universiteit en Research iets voor u! U beoordeelt allerlei soorten groente en fruit, waardoor veredelaars, telers en handelspartijen snel te weten komen welke producten door de consument het beste op smaak worden gewaardeerd. Naast smaakproeven worden er ook visuele beoordelingen gedaan, zowel van groenten als bloemen. Voor iedere smaakproef ontvangt u een kleine vergoeding. Nieuwsgierig of aanmelden? Kijk dan op smaakpanel Bleiswijk.


Geef inbrekers geen kans!

Tijdens de zomervakantie gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit. Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Ze kunnen vaak goed aan woningen zien dat de bewoners niet aanwezig zijn. We hebben voor u een aantal preventietips verzameld.


Voorkom inbraak: bel 112

Voorkom inbraak: bel 112


Werkzaamheden Hoekeindseweg, Bleiswijk

Werkzaamheden Hoekeindseweg, Bleiswijk

Van 18 juli tot en met 21 augustus vinden werkzaamheden plaats aan de Hoekeindseweg (het deel tussen de Merenweg en de Van Waningstraat). De werkzaamheden vinden plaats tijdens de vakantieperiode om de overlast zoveel mogelijk te beperken.


Werkzaamheden Offenbachplantsoen

Werkzaamheden Offenbachplantsoen

In de periode half augustus tot en met oktober 2016 wordt aan de grasstrook aan het Offenbachplantsoen in Berkel en Rodenrijs de idylle aangelegd. De idylle is een aantrekkelijk bloemrijk terrein voor vlinders, bijen en mensen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content