Header image Header image
Week 30, 29 juli

Vakantieplannen? Ga wijs op reis

Vakantieplannen? Ga wijs op reis

Als gevolg van de veranderde situatie in Europa heeft het kabinet besloten de aanpak voor reizen binnen de Europese Unie (EU) aan te passen. Alle EU-landen staan per 27 juli op groen of geel. Bij een nieuwe virusvariant wordt een land oranje. Bij terugkeer uit een geel land wordt per 8 augustus voor reizigers zonder vaccinatie- of herstelbewijs testen in het land van verblijf verplicht. Check voor vertrek altijd Wijsopreis.


Meld u aan voor Burgernet

Meld u aan voor Burgernet

Met de app Burgernet kunt u de politie helpen. Deze hulp kan bijdragen aan het oplossen van een misdrijf, het terugvinden van een vermist kind of de aanhouding van inbrekers. Als deelnemer van Burgernet bent u de ogen en oren van de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw buurt. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. Helpt u ook mee?


Subsidie voor Sport & Cultuur

Subsidie voor Sport & Cultuur

Loopt u rond met een goed idee voor een nieuwe activiteit waarmee u inwoners van Lansingerland in beweging krijgt, op sportief of cultureel vlak? En kunt u daarbij een financieel steuntje in de rug goed gebruiken? Misschien kan de subsidieregeling ‘Levendig Lansingerland’ u dan op weg helpen.


Eén loket voor aanpak werkloosheid door COVID-19

Eén loket voor aanpak werkloosheid door COVID-19

Vanaf 26 juli 2021 is het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT) er voor mensen die door COVID-19 hun werk zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. Ze helpen werknemers en ondernemers met een opleiding en begeleiding naar nieuw werk. Er is speciale aandacht voor starters, mensen met een taalachterstand en mensen die extra steun nodig hebben om aan werk te komen.


Update werkzaamheden Berkels Dijkje

Update werkzaamheden Berkels Dijkje

De aanleg van de fietsverbinding Berkels Dijkje is in volle gang. Zo is de huidige verkeersbrug gesloopt en is er een nieuwe verkeersbrug voor terug gebouwd. Naast deze werkzaamheden is ook de rotonde aangepast, de wegen hebben nieuw asfalt, het straatwerk is opgeknapt en er is duurzame ledverlichting geplaatst. Het laatste onderdeel van de werkzaamheden is het plaatsen van de fietsbrug.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content