Header image
week 30, 26 juli 2016

Oproep: nog spullen nodig voor de Hergerborch

In de Hergerborch richten we 40 kamers in voor nieuwe inwoners die net een tijdelijke verblijfsvergunning hebben gekregen en in Nederland mogen blijven. Momenteel wordt er druk gewerkt om de Hergerborch in te richten. Voor de inrichting zoeken wij nog tweedehands spullen. U kunt hierbij denken aan bedden (zonder matras), stoelen, banken, servies en bestek. Heeft u spullen staan die nog heel zijn en die u niet meer gebruikt? U kunt deze spullen, op bepaalde momenten de komende maand, afgeven bij de Hergerborch.


Ontvangst lopers 100ste Wandelvierdaagse

Ontvangst lopers 100ste Wandelvierdaagse

Vorige week was het de 100ste editie van de Wandelvierdaagse Nijmegen. Een grote groep Vierdaagse lopers kwam maandag 25 juli naar het gemeentehuis. Ze vertelden burgemeester Pieter van de Stadt allerlei anekdotes en deelden hun ervaring aan deze bijzondere vierdaagse. De burgemeester deelde welverdiende gladiolen uit. Hij vond het heel bijzonder dat de lopers deze tocht met wind, kou en hitte en onweer hebben gedaan. Initiatief voor deze gezellige ontmoeting kwam van Carla van de Baard, al 15 jaar één van de verzorgsters van de loopgroep 'De Doorstappers'. 


Subsidie Zeilfonds aanvragen

Subsidie Zeilfonds aanvragen


Sensoor staat dag en nacht voor u klaar

Sensoor biedt dag en nacht een luisterend oor via telefoon, chat en mail. Praten over verdriet of zorgen, anoniem en vertrouwelijk, lucht op en biedt perspectief. Zo’n 900 vrijwilligers van Sensoor zijn hiervoor goed opgeleid en geven échte aandacht, van mens tot mens.

Dag en nacht kunt u bellen met de telefonische hulplijn: 0900 0767 (5 ct. p/m). Meer infomatie: www.sensoor.nl.


Opruimen tijdens de vakantie? Zo komt u van uw grof vuil af!

Opruimen tijdens de vakantie? Zo komt u van uw grof vuil af!

Tijdens de vakantieperiode ruimen mensen vaak hun huis op en ze hebben eindelijk eens de tijd om te shoppen op de meubelboulevard. Oude meubels eruit, nieuwe erin.

Grof vuil kunt u op twee manieren kwijt: zelf naar het afvalbrengstation brengen of op laten halen door Van Gansewinkel.


Leuke dingen doen in Lansingerland

Ook in Lansingerland worden tijdens de vakantie verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je allerlei leuke dingen doen zoals boogschieten, kanovaren, paintballen of stunten in het skatepark. Kijk in onze activiteitenagenda voor meer informatie.


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 1 augustus.


Geef inbrekers geen kans

Geef inbrekers geen kans

Tijdens de zomervakantie gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit. Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Ze kunnen vaak goed aan woningen zien dat de bewoners niet aanwezig zijn. Volle brievenbussen, gordijnen die altijd dicht zijn en nooit een lampje aan.

Het advies: geef uw huis een bewoonde indruk. Doe dit ook als u een dagje uit gaat. Maak geen melding van uw vakantie of uitje op social media zoals Twitter en Facebook. Inbrekers zijn ook actief op het internet. U maakt het ze wel heel gemakkelijk om toe te slaan als zij op internet zien dat u niet thuis bent!


Bleiswijk: werkzaamheden Hoekeindseweg

Bleiswijk: werkzaamheden Hoekeindseweg

Tot en met 21 augustus vinden werkzaamheden plaats aan de Hoekeindseweg (het deel tussen de Merenweg en de Van Waningstraat). De werkzaamheden vinden plaats tijdens de vakantieperiode om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Aannemersbedrijf Daallin voert het werk uit in opdracht van de gemeente.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content