Header image
Week 30, 24 juli 2018

Nationaal Hitteplan van kracht

Nationaal Hitteplan van kracht

Het is warm in Nederland. Het RIVM heeft besloten om het Nationaal Hitteplan te activeren. Zorg met deze zeer hoge temperaturen ervoor dat u genoeg drinkt en let extra goed op kwetsbaren mensen, zoals baby's en zorgbehoevende mensen.


Tips en adviezen tijdens deze warme periode

Tips en adviezen tijdens deze warme periode

De zeer hoge temperaturen heeft effect op de waterkwaliteit van vijvers en sloten. Wat kunt u het beste doen als u gaat zwemmen of als u dode dieren in de sloot ziet. En hoe gaat u verantwoord om met uw drinkwater.


Werkzaamheden nieuw station Lansingerland-Zoetermeer

Werkzaamheden nieuw station Lansingerland-Zoetermeer

Tijdens de vakantieperiode van 30 juli tot en met 6 augustus rijden er minder treinen tussen Rotterdam Centraal – Den Haag Centraal – Gouda en Woerden. Er wordt hard gewerkt aan het spoor en aan de stationshal Zoetermeer tijdens deze dagen. Hou de actuele reisinformatie in de gaten via www.ns.nl of www.9292.nl.


Hondenpoep een grote ergenis

Hondenpoep een grote ergenis

Hondenpoep is voor velen nog steeds een grote ergernis. Hondenbezitters ontvingen een brief over hun opruimplicht en zijn geattendeerd dat je gratis hondenpoepzakjes kunt afhalen.

De handhavers blijven hier scherp op en voeren regelmatig controles uit.


Routes Ladies Ride bekend

Routes Ladies Ride bekend

Zondag 9 september rijden de Ladies prachtige routes door onder andere Lansingerland. De routes van 35, 65 en 100 km zijn bekend. Vraag familie, vriendinnen of uw buurvrouw om mee te fietsen en schrijf u in. 
Gebruik bij uw inschrijving de code SOPHIA. Wanneer u deze code gebruikt, doneert de organisatie de helft van uw inschrijfgeld aan het goede doel: het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.


Burendag 2018

Burendag 2018

Heeft u zich al aangemeld voor Burendag? Zaterdag 22 september is het weer zover! Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. 

Wilt u een financiële bijdrage voor uw activiteit aanvragen? Op www.burendag.nl vindt u de spelregels en kunt u uw activiteit aanmelden.


Diefstal van en uit auto’s

Diefstal van en uit auto’s

Heeft u een auto met een "slimme" autosleutel met een zogenaamd keyless entry system of een variant daarvan? Dieven zijn in staat om binnen een paar minuten met uw auto weg te rijden.
Gebruik bijvoorbeeld een speciale anti-hacking sleutelhoesje.


Home Instead Thuiszorg helpt!

Home Instead Thuiszorg helpt!

U wilt graag een dagje weg. Maar dat kan niet, omdat u uw zieke partner niet alleen thuis kan laten. Via Home Instead Thuiszorg kunt u regelen dat u een middagje hulp krijgt. Zo kunt u zonder zorgen even alleen de deur uit.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content