Header image
Week 30, 21 juli 2015

Veranderingen in de huishoudelijke hulp

Veranderingen in de huishoudelijke hulp

Met ingang van 13 juli 2015 is de huishoudelijke hulp binnen de gemeente Lansingerland anders georganiseerd. Inwoners met een hulpvraag krijgen geen indicatie meer in uren, maar op grond van het resultaat (bijvoorbeeld een schoon huis). De afgelopen maanden hebben onze consulenten alle cliënten met een Zorg in natura (ZIN) voorziening, die een lopende indicatie huishoudelijke hulp hebben, thuis bezocht.


Wat hoort wel en niet bij het kunststof afval?

Wat hoort wel en niet bij het kunststof afval?

Sinds kort wordt het kunststof verpakkingsmateriaal in Lansingerland huis-aan-huis opgehaald. Het is niet altijd duidelijk wat er wel en niet in de afvalzak mag. Wellicht is het meer dan u in eerste instantie denkt!

De lijst van kunststofverpakkingen wordt steeds groter. Op www.plastic-heroes.nl  en op www.mijnafvalwijzer.nl wordt de lijst bijgehouden. Op de afvalzakken voor kunststof die u thuis heeft, staat ook vermeld wat er wel en niet in mag.


Provincie vervangt 198 essen door lindebomen

Provincie vervangt 198 essen door lindebomen

De provincie vervangt nog dit jaar 198 essenbomen langs de N209 door lindebomen. De essenbomen hebben opnieuw last van essentaksterfte (Chalara). Vorig jaar zijn al 56 bomen vervangen. In augustus worden de overige aangetaste essenbomen verwijderd. Tussen half november en eind december worden de 198 nieuwe bomen geplant.

Het verkeer op de N209 rijdt tijdens de werkzaamheden over de linker rijbaan en hoeft niet te worden omgeleid. 


Werkzaamheden Wilhelminastraat Berkel en Rodenrijs

Aannemingsbedrijf Forteck Sloop & Infra BV begint op 27 juli met het vervangen van de bestrating en het asfalt in de Wilhelminastraat, tussen de Kerksingel en de Oranjestraat. Verwacht wordt dat het werk klaar is op 28 augustus. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het niet mogelijk om met de auto dit gedeelte van de Wilhelminastraat in te rijden. Het verkeer wordt omgeleid. De parkeergarage bij de JUMBO blijft in principe open. Enige overlast tijdens de werkzaamheden is niet te voorkomen.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met Aad Rademaker van de afdeling Beheer & Onderhoud. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14 010.


Reparatie scheurvorming dijken

Reparatie scheurvorming dijken

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft het afgelopen week druk gehad met het repareren van de scheuren in de dijken. Deze scheurvorming ontstaat door de droogte. Inmiddels zijn de scheuren door het hoogheemraadschap gerepareerd.

In droge periodes voert het hoogheemraadschap regelmatig controles uit om tijdig scheurvorming of verzakkingen te signaleren. Ziet u schade aan dijken, kades, oevers, dammen, duikers, sluizen? Geef dit direct telefonisch door aan het hoogheemraadschap via telefoonnummer 010 45 37 356.


Omleiding busroute 173 Lijsterlaan/IJsvogellaan

De Lijster- en IJsvogellaan zijn in verband met werkzaamheden afgesloten. Gedurende deze werkzaamheden zal bus 173 drie verschillende routes rijden:

  • vanaf heden tot en met 25 juli: de bus rijdt buiten Bleiswijk om via de N209 naar Boedha Beer om vervolgens een rondje te rijden om het bedrijventerrein De Hoefslag;
  • vanaf 26 juli tot en met 13 augustus: de bus rijdt via de Merenweg en de Gotzenhainsingel naar de IJsvogellaan om daar vervolgens haar normale route op te pakken. Voor de andere richting maakt zij hetzelfde rondje.
  • vanaf 14 tot en met 22 augustus: de bus rijdt grotendeels haar normale route alleen slaat zij een deel van de Lijsterlaan en IJsvogellaan over en maakt daarvoor in de plaats gebruik van de Nachtegaallaan.

De RET verzorgt de busroutes. Informatie over omleidingen busroutes vindt u op www.ret.nl.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content