Header image Header image
Week 3, 21 januari

Ophaalmogelijkheid gratis strooizout

Ophaalmogelijkheid gratis strooizout

Bent u voorbereid op sneeuw en ijs? Als inwoner van Lansingerland (niet voor bedrijven) kunt u gratis één zak strooizout van 10kg ophalen op de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs. U kunt deze zak ophalen op zaterdag 22 januari 2022 tussen 09.00 en 16.00 uur. Bekijk onze strooiroutekaart om te zien welke wegen en fietspaden wij strooien.


Handhavingsactie tegen overlast mountainbikers

Handhavingsactie tegen overlast mountainbikers

Handhavers van Recreatieschap Rottemeren en de gemeente houden op zondag 23 januari een handhavingsactie vanwege de huidige overlast van mountainbikers en de toenemende meldingen daarover. De handhavingsactie focust op de Eendragtspolder en Zevenhuizerplas in de gemeente Zuidplas en het Hoge Bergse Bos en Lage Bergse Bos in de gemeente Lansingerland.


Sport en bewegen met een beperking

Sport en bewegen met een beperking

De afgelopen weken hebben alle wethouders sport uit de regio Haaglanden de intentieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” wederom ondertekend, waaronder wethouder Titia Cnossen. Na twee jaar samenwerken, wilden zij dit graag continueren. Het doel van de samenwerking is om het passende aanbod m.b.t. aangepaste sporten te vergroten.

Meld uw klus of activiteit aan voor NLdoet

Meld uw klus of activiteit aan voor NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en is dit jaar op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. Juist in deze tijd hebben veel maatschappelijke organisaties en kwetsbare mensen extra ondersteuning nodig van vrijwilligers. Doet u ook mee? Organisaties die meedoen kunnen tot uiterlijk 31 januari een financiële bijdrage aanvragen. Hierbij geldt: op is op.


Verhoging pad langs Bleiswijkse Zoom

Verhoging pad langs Bleiswijkse Zoom

Het hoogheemraadschap van Schieland en het Recreatieschap Rottemeren verhogen binnenkort het pad langs de plas in de Bleiswijkse Zoom in Lansingerland. Het gaat om het beheerpad aan de oostzijde, tussen de plas en de Rottedijk. Dit levert ook een voordeel op voor bezoekers van het recreatiegebied, zij kunnen voortaan direct langs het water van de plas wandelen.


Agenda gemeente Lansingerland

Agenda gemeente Lansingerland

Raadsleden willen een plan graag zo breed mogelijk verkennen en horen graag de mening van inwoners, voordat zij een besluit nemen. Daarom organiseert de gemeenteraad o.a. beeldvormende avonden waarop u kunt meepraten over de onderwerpen die op het programma staan. Deze en andere online vergaderingen vindt u in onze agenda op de website.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content