Header image
Week 3, 17 januari 2017

Lansingerland nog mooier maken?

Lansingerland nog mooier maken?

Heeft u een goed idee om uw straat, buurt, wijk, kern of de hele gemeente nog mooier, socialer, duurzamer of groener te maken? En vinden anderen het ook een goed idee?

Dien dan uw initiatief vóór 6 maart in bij de gemeenteraad. In maart kunt u tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering uw plan presenteren.


Burgemeester verwelkomt 60.000ste inwoner!

Burgemeester verwelkomt 60.000ste inwoner!

De 60.000ste inwoner heeft zich vorige week ingeschreven bij de gemeente Lansingerland, reden voor burgemeester Van de Stadt om het gezin officieel welkom te heten in Lansingerland.

Warm welkom

Op vrijdag 13 januari werd de burgemeester met zelfgebakken appeltaart onthaald door de familie Bello-Roelfsema in hun prachtige woning in Westpolder (Berkel en Rodenrijs). Burgemeester Van de Stadt op zijn beurt had allerlei lokale producten en kaarten bij zich voor onder andere speeltuin De Kievit, zwembad de Windas, Monkey Town en de Bibliotheek.


Doel Ride for the Roses bekend

Doel Ride for the Roses bekend

Voorzitter Fred Doeleman van stichting Ride for the Roses heeft het doel van de twintigste editie van het fietsevenement, die wordt verreden in Lansingerland, bekendgemaakt. Elk jaar wordt de opbrengst van de Ride gebruikt voor onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. Dit jaar gaat de opbrengst onder meer naar onderzoek naar de bijwerkingen van de behandeling van prostaatkanker.

Steun de strijd tegen kanker en doe mee aan de Ride for the Roses in Lansingerland op zondag 3 september. Kom in beweging en fiets samen met duizenden anderen 25, 50 of 100 kilometer. Alleen of gezellig in een team van je bedrijf, school of vereniging. Meer informatie over de Ride, het doel en inschrijven vind je op Facebook of op www.ridefortheroses.nl.


Start Klimaatstraatfeest met voorsprong én cadeaus

Start Klimaatstraatfeest met voorsprong én cadeaus

Straten en groepen in Lansingerland die zich vóór 10 februari met minimaal drie nieuwe deelnemers inschrijven voor het Klimaatstraatfeest, ontvangen een uitdeelpakket met duurzame cadeaus en 1.000 bonuspunten!

Bespaar energie samen met uw buren, sportclub, familie of vrienden en win een feest ter waarde van € 5.000,-! Doet u al mee?


Kunstgras niet eerder vervangen

Kunstgras niet eerder vervangen

De kunstgrasvelden in Lansingerland die zijn ingestrooid met rubbergranulaat worden niet vervroegd vervangen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouder vandaag besloten.

Wethouder Ankie van Tatenhove benadrukt dat veilig sporten in Lansingerland voorop staat.


Helpt u ook mee met de paddentrek?

Helpt u ook mee met de paddentrek?

Over een paar weken gaan de padden weer op pad voor de jaarlijkse voorjaarstrek van winterverblijf naar voortplantingsplaats. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zoekt circa 250 vrijwilligers om deze beschermde dieren te helpen tijdens de paddentrek. Helpt u ook mee om padden, kikkers en salamanders over te zetten?


Wilt u een wethouder spreken?

Wilt u een wethouder spreken?

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen?

U bent op woensdag 25 januari van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Wethouder Albert Albee, Berkel en Rodenrijs: 16.00 – 17.00 uur
Wethouder Jeroen Heuvelink, Bergschenhoek: 16.00 – 17.00 uur
Wethouder Simon Fortuyn, Bleiswijk: 14.00 – 15.00 uur (vervangt Ankie van Tatenhove)

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Eerste WhatsApp berichten ontvangen

Eerste WhatsApp berichten ontvangen

Het WhatsApp kanaal van de gemeente is ruim twee weken in gebruik en nu al een succes! Marjolein Renders was de eerste inwoner die ons met haar vraag via WhatsApp benaderde. Mevrouw Renders: “ik vind het super makkelijk en snel”.

Het komende half jaar test de gemeente het gebruik van WhatsApp. Als blijkt dat de proef goed verloopt, dan voeren we deze dienst structureel in. U kunt ons bereiken via het WhatsAppnummer 06 46 00 10 84.  


Denk aan het milieu, lever vet in

Denk aan het milieu, lever vet in

Iedereen kan bijdragen aan een beter milieu en een duurzame samenleving. In Bergschenhoek is weer een extra locatie om uw (frituur)vet in te leveren. Bij Jumbo Veltrop staan nu ook gele containers waar u uw gebruikte vet en olie kwijt kunt. Hartstikke handig! Gebruikt (frituur)vet en bakolie worden verwerkt tot schone biobrandstof. Kijk voor meer informatie en alle inzameladressen op www.vetrecyclehet.nl.

Wilt u van uw vet af? Giet het in een plastic fles en lever het in bij een inzamelpunt. Giet het vet in elk geval NOOIT door het toilet en gooi het niet bij het restafval!

Op steeds meer plaatsen bij u in de buurt staan gele containers, bedoeld voor het inzamelen van (frituur)vet. Bijvoorbeeld bij de grotere supermarkten, sommige sportclubs en bij het afvalbrengstation in Bergschenhoek.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content