Header image
Week 3, 13 januari 2015

Lansingerland betuigt steun aan Parijs

Lansingerland betuigt steun aan Parijs

Donderdag 8 januari kwamen ruim honderd belangstellenden naar het gemeentehuis om hun steun te betuigen.
Burgemeester Coos Rijsdijk hield de aanwezigen voor dat we niet mogen zwijgen en we solidair moeten zijn met mensen die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting.

“In onze samenleving heeft iedereen het recht om voor zijn mening op te komen, het recht om te leven en te geloven wat hij of zij wil.”

Na een minuut stilte sprak Annette Docter eindredacteur van De Heraut, namens de verzamelde pers in Lansingerland, haar afschuw uit over deze terroristische daad. Zij hield een pleidooi voor het belang van persvrijheid.


202 Kerstbomen ingezameld

202 Kerstbomen ingezameld

Wethouder Simon Fortuyn kwam speciaal langs bij de familie Van de Bogerd uit Bergschenhoek. Hun kinderen, Merel, Roy, Pim en Emy zamelden tijdens de kerstvakantie 202 kerstbomen in.

De wethouder overhandigde de kinderen een envelop met € 101,-, want elke kerstboom levert € 0,50 op. Daarnaast kregen ze nog een mooie muts, een usb-stick en een bon van € 12,50.

Inzameling
Dit jaar werden er ruim 5.300 kerstbomen ingezameld. Een behoorlijk verschil ten opzichte van vorig jaar. Toen waren het er rond de 3.750.


Enquête herziening mobiliteitsplan Berkel

Enquête herziening mobiliteitsplan Berkel

U doet toch ook mee? Tot 16 januari kunt u de enquête herziening mobiliteitsplan Berkel invullen.

Uw mening telt
In deze enquête kunt u aangeven wat u belangrijk vindt voor de verkeerssituatie in Berkel. In deze enquête komen stellingen voorbij over de thema’s veiligheid, gelijkmatige verdeling van de verkeersstromen, bereikbaarheid van het centrum en aandacht voor het milieu. De enquête en meer informatie over het traject van de herziening vindt u op de pagina herziening mobiliteitsplan Berkel.


Nieuwe datum ontmoeting wethouders bekend

Heeft u een vraag of wilt u van gedachten wisselen met een wethouder? U kunt dit doen op donderdag 22 januari van 09.00 – 10.00 uur. De kernwethouders kunt u ontmoeten in de bibliotheek van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk.

De eerder geplande afspraak van donderdag 8 januari is vervallen vanwege de solidariteitsbijeenkomst voor de situatie in Parijs.

De kernwethouders
– Albert Abee Berkel en Rodenrijs
– Jeroen Heuvelink Bergschenhoek
– Ankie van Tatenhove Bleiswijk
Ambassadeur
– Simon Fortuyn


Profielschets nieuwe burgemeester

Profielschets nieuwe burgemeester

Dinsdag 20 januari om 20.00 uur is een speciale raadsvergadering over de profielschets van de burgemeester in de raadzaal van het gemeentehuis. De Commissaris van de Koning (CdK) en Chef Kabinet komen voor deze gelegenheid naar Lansingerland.


U bent van harte uitgenodigd om deze speciale raadsvergadering bij te wonen.


Vragen over hulp en ondersteuning?

Vragen over hulp en ondersteuning?

De gemeente werkt nauw samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Kwadraad en Welzijn Lansingerland.

Per hulp- en ondersteuningsvraag kijken deze instanties wie u het beste kan helpen, zodat u zo snel mogelijk antwoord krijgt op uw vraag. 

Voor vragen over hulp en ondersteuning kunt u terecht bij:
– Jeugd (0 – 18 jaar): CJG
   tel.nr. (010) 201 0110: www.cjglansingerland.nl
– Volwassenen (18 – 67 jaar): Kwadraad 
   tel.nr. (088) 900 4000: www.kwadraad.nl
–  Ouderen (67+): Welzijn Lansingerland
   tel.nr. (010) 522 5545: www.welzijnlansingerland.nl

Meer informatie vindt u op de pagina Goed voor Elkaar.


Scholenmarkt Voortgezet Onderwijs 2015

Op woensdag 21 januari 2015 zijn de basisschoolleerlingen uit groep 8 van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom op de jaarlijkse scholenmarkt. Op deze avond verstrekken de scholen de benodigde informatie voor het kiezen van een passende school. Er zijn voortgezet onderwijsscholen aanwezig uit Lansingerland en uit de omliggende gemeenten.

Waar?
Sporthal Oostmeer, Het Hoge Land 19 in Berkel en Rodenrijs
Wanneer?
Woensdag 21 januari 2015
Tijdstip? 
– tussen 19.30 en 20.30 uur:
  Ouders, verzorgers en leerlingen uit Bleiswijk en Bergschenhoek
– tussen 20.15 en 21.30 uur:
  Ouders, verzorgers en leerlingen uit Berkel en Rodenrijs


Informatieavond renovatie heuvel B Hoge Bergse bos

Informatieavond renovatie heuvel B Hoge Bergse bos

Het recreatieschap Rottemeren organiseert een informatieavond op 20 januari aanstaande over de renovatie van Heuvel B in het Hoge Bergse bos. De informatieavond is van 19.00 tot 21.00 uur in Stadsboerderij Het Lansingerland, Hoeksekade 146 in Bergschenhoek.

Tijdens de informatieavond geeft Groenservice Zuid-Holland een toelichting op het project en de aannemer op de planning en de uitvoering. De ontwerper presenteert het bosontwerp, toekomstbeeld van Heuvel B. Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content