Header image Header image
Week 29, 22 juli

Lansingerland maakt werk van woonplannen

Lansingerland maakt werk van woonplannen

De gemeente Lansingerland wil de komende twintig jaar meer betaalbare en gelijkvloerse woningen realiseren. Dat is de belangrijkste uitkomst van de nieuwe Woonvisie 2021 – 2025 die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Uit het document komt naar voren dat de woningmarkt meer dan ooit sturing vraagt.


Geef inbrekers geen kans

Geef inbrekers geen kans

De zomervakantie is weer aangebroken. Tijdens de vakantieperiode slaan inbrekers graag hun slag, omdat bewoners vaak lange tijd van huis zijn of hun huis tijdens een dagje weg niet goed afsluiten. Als bewoner kunt u zelf heel veel doen om woninginbraak te voorkomen. Op onze website hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet.


Waarschuwingsborden geplaatst om blauwalg

Waarschuwingsborden geplaatst om blauwalg

Er zijn waarschuwingsborden voor blauwalg geplaatst bij het hondenuitlaatveldje langs de Gemeentewerf grenzend aan de Berkelse Plas. Contact met het water uit de plas wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden. Contact met water met blauwalg kan leiden tot maag- en darmklachten, jeuk en geïrriteerde ogen.


Muzikale opening Expeditie Lansingerland 2021

Muzikale opening Expeditie Lansingerland 2021

Tennissen, muziekles of naar het theater. Tot zaterdag 28 augustus openen sport- en cultuurorganisaties en verenigingen hun deuren voor de jeugd en jongeren. Fanfare Concordia trapte Expeditie Lansingerland maandag samen met wethouder Ankie van Tatenhove muzikaal af. Het belooft weer een sportief en cultureel feest te worden. Het programma vindt u op de website van Lansingerland Beweegt.


Lege batterijen? Lever ze in!

Lege batterijen? Lever ze in!

Wist u dat KCA de afkorting is voor klein chemisch afval? Ongemerkt heeft u misschien meer KCA in huis of in de schuur dan u denkt. Zoals; lampenolie, verf, wasbenzine, spaarlampen en batterijen. Gooi deze producten niet weg, maar lever ze in! Zoek op de website Lege Batterijen een inleverpunt bij u in de buurt. Of breng het langs op het Afvalbrengstation.


Voelt het niet oké, dan is het niet oké

Voelt het niet oké, dan is het niet oké

1 op de 5 vrouwen en 1 op de 16 mannen in Nederland hebben seks tegen hun wil meegemaakt. Toch houden mensen dit vaak voor zichzelf door schaamte-, angst- of schuldgevoelens. Het Rijk probeert met de campagne ‘Wat kan mij helpen’ de drempel te verlagen om hulp te zoeken. Meer informatie vindt u op de website van Wat kan mij helpen of volg @Sam_is_er op Instagram.


Aan de slag in zorg en welzijn

Aan de slag in zorg en welzijn

Wat als uw hart voor andere mensen van pas komt in een nieuw beroep? Bent u op zoek naar werk, maar zijn er weinig vacatures in uw huidige baan? Maak dan nu de overstap naar zorg en welzijn. Er zijn veel mensen die uw hulp goed kunnen gebruiken. Ontdek welke opleidingen en beroepen bij u passen en lees verhalen van zorgmedewerkers over hun vak op de website van Ontdek de zorg.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content