Header image Header image
Week 29, 21 juli

Nieuwe verbindingsweg in gebruik

Nieuwe verbindingsweg in gebruik

De gemeente Lansingerland heeft in overleg met omwonenden en ondernemers een oplossing gevonden voor de verkeersoverlast op de Zuidersingel. Deze week gaat een nieuwe verbindingsweg open die moet zorgen voor minder vrachtverkeer en drukte op de Zuidersingel en een betere ontsluiting voor de bedrijven aan de Molenweg.


Let op blauwalg

Let op blauwalg

Er is blauwalg gevonden op diverse plekken in De Groenzoom. Blauwalg veroorzaakt verschillende klachten, waaronder irritatie aan huid en ogen bij aanraking. Blijf daarom uit de buurt van het water en laat ook huisdieren niet het water in gaan.


Lansingerlandse pilot met de wasbare luier van start

Lansingerlandse pilot met de wasbare luier van start

Op donderdagavond 14 juli was de raadzaal toneel van een groep enthousiaste ouders en zelfs enkele baby’s. De ouders hadden zich eerder ingeschreven voor de pilot ‘Wasbare luiers’. Die avond kregen de deelnemers aan de pilot hun complete pakket wasbare luiers met toebehoren. Ook maakten ze kennis met het digitale platform voor de deelnemers.


Berichtenbox app MijnOverheid

Berichtenbox app MijnOverheid

Wilt u uw post van de overheid digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal ontvangt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Ervaar het zelf. In vier stappen activeert u al uw account met uw DigiD.


Hulp nodig bij het regelen van uw digitale zaken?

Hulp nodig bij het regelen van uw digitale zaken?

Tegenwoordig kunt u veel regelen via het internet. Ook contact met de overheid en gemeenten gaat steeds vaker digitaal. U moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Vindt u dit lastig en kunt u hier hulp bij gebruiken? Bibliotheek Oostland helpt u graag (gratis) bij het Informatiepunt Digitale Overheid.


Inwoners over samenwerken met de gemeente

Inwoners over samenwerken met de gemeente

Inwoners van Lansingerland verwachten van de gemeente integriteit, gelijkwaardigheid, duidelijkheid en tijdigheid. Dat is het resultaat van verdiepende gesprekken die I&O research had met inwoners over burgerparticipatie. Het centrale thema tijdens deze focusgroepen was het samenwerken van inwoners met de gemeente.


Spreekuur Leerwerkloket (dinsdag 9 augustus)

Spreekuur Leerwerkloket (dinsdag 9 augustus)

Over twee weken is er weer het volgende Leerwerkloket. Dit spreekuur is voor iedereen die een loopbaanvraag heeft. Tijdens zo’n gesprek kunnen we helpen om inzicht te krijgen in uw competenties, u informeren over opleidingen en leerwerktrajecten of sollicitatietips geven. Het spreekuur is in het gemeentehuis in Bergschenhoek.


Tips bij warm weer

Tips bij warm weer

De afgelopen dagen waren tropisch warm met temperaturen van 30°C of hoger. Voor een aantal kwetsbare doelgroepen, met name ouderen en mensen met een chronische aandoening, is aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. De GGD adviseert hen voldoende water te drinken, koelte op te zoeken en lichamelijke inspanning te beperken.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content