Header image
week 29, 19 juli 2016

De Groenzoom: volop plezier voor sporters en recreanten!

Op 25 juni is De Groenzoom geopend. Een prachtig natuur- en recreatiegebied tussen Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. Het is een gebied voor sporters en recreanten om zich volop uit te leven.


Filmpje opening de Groenzoom

Filmpje opening de Groenzoom


Locatieplan ondergrondse containers ter inzage

Het locatieplan ondergrondse containers ligt op dit moment ter inzage. Heeft u al gekeken of u het eens bent met de (nieuwe) plek van de ondergrondse container(s) bij u in de straat? U kent uw eigen wijk het best en goede ideeën zijn welkom. U kunt nog tot 14 augustus reageren en een zienswijze indienen.


Zet uw kliko uiterlijk om 07.30 uur aan de weg!

Zet uw kliko uiterlijk om 07.30 uur aan de weg!

In juli en augustus zijn veel mensen met vakantie en omdat zij er niet zijn, zetten zij hun kliko niet aan de weg. Voor Van Gansewinkel betekent dit dat er minder kliko’s geleegd hoeven te worden. Als gevolg hiervan wordt de ophaalroute sneller gereden. Tip voor de thuisblijvers: zet uw kliko voor half 8 's morgens aan de weg, want de vuilniswagen kan eerder langskomen, dan u gewend bent.


Tips voor het warme weer

Tips voor het warme weer

De komende dagen zal de temperatuur oplopen naar waarden boven de 30 graden. Ook de nacht wordt niet kouder dan een graad of 20. Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor bepaalde groepen mensen. We geven u een aantal tips om uitdroging en oververhitting te voorkomen.


Blauwalg in de Berkelse wateren

Blauwalg in de Berkelse wateren

Er is een vermoeden van blauwalg in de Berkelse Plas en de Oosterscheldestraat en omgeving. Inwoners melden groene drab in het water. Contact met het water uit de plas en de omliggende sloten wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden.


Check het zwemwater

Check het zwemwater

Zomerse temperaturen. Van plan om te gaan zwemmen? Check waar het veilig is op zwemwater.nl.


Idylle scheppen in Offenbachplantsoen,  Berkel en Rodenrijs

Idylle scheppen in Offenbachplantsoen, Berkel en Rodenrijs

In de periode half augustus tot en met oktober 2016 wordt aan de grasstrook aan het Offenbachplantsoen de idylle aangelegd. De idylle is een aantrekkelijk bloemrijk terrein voor vlinders, bijen en mensen. Na oplevering van de aanlegwerkzaamheden wordt het beheer overgedragen aan de initiatiefnemer van het burgerinitiatief en Natuur- en Vogelwacht 'Rotta'. De gemeente gaat alleen de laarzenpaden maaien en 1 x per jaar in overleg met de initiatiefnemer en 'Rotta' een algehele maaironde uitvoeren.


Binnenkort uw woonwens realiseren?

Binnenkort uw woonwens realiseren?

Bent u op zoek naar een mooie kavel? In Lansingerland zijn er diverse locaties beschikbaar. De kavels liggen onder andere aan de rand van de wijk Meerpolder met prachtig uitzicht op recreatiegebied de Groenzoom. Maar daarnaast zijn er ook op andere locaties in Lansingerland kavels beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de site van Peter Veldkamp Makelaardij.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content