Header image
Week 29, 17 juli 2018

Gemeentehuis heeft nieuwe mindervaliden-lift

Gemeentehuis heeft nieuwe mindervaliden-lift

Na een periode van flinke verbouwingen werd donderdag 12 juli de nieuwe mindervaliden-lift in het gemeentehuis feestelijk in gebruik genomen.
Wethouders Simon Fortuyn en Albert Abee hebben dit gedaan samen met ervaringsdeskundigen, enkele betrokken bewoners en belangenorganisaties. 


Botulisme verspreidt zich snel

Botulisme verspreidt zich snel

Door het aanhoudende warme weer is er altijd een verhoogde kans op botulisme in de sloten. De sloten in Lansingerland houden we goed in de gaten. Het Hoogheemraadschap onderzoekt op verschillende plaatsen of er sloten met botulisme zijn besmet. Ons advies: vermijd ieder contact met water uit de sloten.


Leerlingen kweken prachtige geraniums

Leerlingen kweken prachtige geraniums

De hal van het gemeentehuis was vorige week gevuld met prachtige geraniums. De leerlingen van groep 6 van de basisscholen hebben dit jaar weer meegedaan aan de Floralia schoolplantenwedstrijd. De plantenwedstrijd is gewonnen door Robin Bos, Amy-Lee Stewart en Niels Renders. Gefeliciteerd!


Vraag op tijd je paspoort of ID aan

Vraag op tijd je paspoort of ID aan

De vakantietijd is aangebroken. Heeft u uw paspoort of ID al gecheckt of deze nog geldig is. Het kan ook u overkomen dat u bij het boeken van een reis of bij vertrek ontdekt dat uw reisdocument binnenkort verloopt. Een spoedaanvraag kost u € 47,55 extra. En dat is natuurlijk zonde. Maak dus snel een afspraak of kom langs.


100 Woningen gasloos

100 Woningen gasloos

In het Gouden Podium in Berkel en Rodenrijs worden 100 woningen gasloos gebouwd. Voor de andere woningen lukt dit helaas niet meer omdat daar al een omgevingsvergunning voor is afgegeven. Donderdag 12 juli is de realisatieovereenkomst ondertekend.


Weer bedrijfskavel verkocht op Bedrijvenpark Oudeland

Weer bedrijfskavel verkocht op Bedrijvenpark Oudeland

Arcade Natuursteen groeit uit zijn jasje aan het pand aan de Jan v.d. Heijdenstraat in Bleiswijk. Daarom hebben zij een kavel van 1.200 m2 gekocht op Bedrijvenparkt Oudeland. Arcade Natuursteen verzorgt het gehele proces van ontwerpen, leveren, zagen op maat, leggen en het onderhouden van natuursteen. 


Meld u aan voor Burgernet

Meld u aan voor Burgernet

De politie doet via Burgernet regelmatig een oproep bij een overval, straatroof of doorrijden na een aanrijding. U ontvangt een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Meld u aan via www.burgernet.nl of download de Burgernetapp en help mee! 


Mantelzorger er even tussenuit

Mantelzorger er even tussenuit

Koffers gepakt, vakantie geboekt. Veel inwoners genieten van hun vakantie.

Zo’n vakantie is niet voor iedereen weggelegd. Voor mensen die zorgen voor een ander is het moeilijker om een vakantie te boeken. Voor mantelzorgers die er toch even tussenuit willen, biedt het Herstelhotel in Bleiswijk een oplossing.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content