Header image
Week 29, 16 juli 2019

Vertel uw verhaal!

Vertel uw verhaal!

Wist u dat de wetenschap van de microbiologie in Berkel is begonnen? In EXPO Lansingerland koesteren we ons erfgoed en zoeken we naar mogelijkheden om aansprekende verhalen en plekken in kaart te brengen. Wat is volgens u dé culturele hotspot van Lansingerland en over welke plek weet u een speciaal verhaal te vertellen?


Inloopavond Rotondes Fietsveilig

Inloopavond Rotondes Fietsveilig

Maandag 22 juli houden we samen met KWS, de aannemer, een inloopavond voor inwoners, bedrijven en geïnteresseerden over het project rotondes Fietsveilig in ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs. U bent tussen 19.00 en 21.00 uur welkom om binnen te lopen.


Recreatieschap vraagt extra advies

Recreatieschap vraagt extra advies

Nu de werkzaamheden van het reguliere onderhoud en het kappen van zieke essen in de Rottemeren in uitvoering zijn, wordt zichtbaar dat de ingrepen een groot effect hebben op de beleving van het gebied. Hierdoor zijn bij bewoners en raadsleden vragen ontstaan of het verwijderen van zoveel bomen wel noodzakelijk is. Het Recreatieschap Rottemeren heeft er daarom voor gekozen om Wageningen University & Research (WUR) extra advies te vragen over de aanpak van het bosbeheer en de essentaksterfte. 


Parkeerverbod Pluk vd Pettefletpad

Parkeerverbod Pluk vd Pettefletpad

Parkeren op het Pluk van de Pettefletpad in het Annie M.G. Schmidtpark (nabij zwembad De Windas) is niet meer toegestaan. Dit om gevaarlijke situaties voor fietsers en wandelaars in het gebied te voorkomen. Het Pluk van de Pettefletpad is feitelijk een fietspad. Parkeren werd voorheen gedoogd. Bij overtreding van het parkeerverbod riskeert u een boete van €95,-.


Wethouder spreken?

Wethouder spreken?

U bent van harte welkom voor een ontmoeting met wethouder Kathy Arends op woensdag 17 juli van 15.00 tot 16.00 uur. Het spreekuur vindt plaats in Ontmoet! Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek.


Scheiden! Wat doet dat met een kind?!

Scheiden! Wat doet dat met een kind?!

In de Week van de Opvoeding organiseren wij op vrijdag 11 oktober om 20.00 uur de gratis theatervoorstelling Scheiden! Wat doet dat met een kind?! in de Cultuurfabriek in Bergschenhoek. U kunt hier nu al kaarten voor bestellen.


Geef inbrekers geen kans!

Geef inbrekers geen kans!

De zomervakantie is weer in zicht. Tijdens de vakantieperiode slaan inbrekers graag hun slag, omdat bewoners vaak lange tijd van huis zijn of hun huis tijdens een dagje weg niet goed afsluiten. Als bewoner kunt u zelf heel veel doen om woninginbraak te voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.


Circulaire economie

Circulaire economie

In een circulaire economie is er nog maar weinig afval. Materialen worden hergebruikt en grondstoffen efficiënt toegepast. Daarnaast gaat het ook om slimme verbindingen. Zo kan afval als koffiedik worden gebruikt als voeding voor de kweek van paddenstoelen. Deze video laat zien wat de circulaire economie voor u als inwoner en ondernemer betekent en wat de gemeente doet.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content