Header image
Week 28, 9 juli 2019

Winnaars Talentenbal 2019

Winnaars Talentenbal 2019

Djen Bakx en Matthijs en Adinda van Delft zijn Sport- en Cultuurtalenten van het Jaar 2019! De publieksprijzen zijn uitgereikt aan schrijverstalent Sofia Olmo (categorie Cultuur) en turntalent Lucas van den Kieboom (categorie Sport). Wij feliciteren alle talenten en zijn trots op deze kanjers!


Blauwalg in Berkelse Plas

Blauwalg in Berkelse Plas

In de Berkelse Plas in Berkel en Rodenrijs is blauwalg geconstateerd. Contact met het water uit de plas wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden. Wij hebben waarschuwingsborden geplaatst. Zodra het water weer veilig is halen wij de borden weg.


Denk met ons mee!

Denk met ons mee!

Hoe zorgen we ervoor dat we straks allemaal gezond en plezierig wonen, werken en ontspannen in onze gemeente? Hoe houden we onze voeten droog en hoe reizen we van A naar B? Dat en nog veel meer beschrijven we in de Omgevingsvisie Lansingerland. Denk met ons mee en vul de vragenlijst voor 14 juli in!


Spreekuur wijkBoa

Spreekuur wijkBoa

Donderdag 11 juli houdt de wijkBoa van Berkel en Rodenrijs een inloopspreekuur van 19.00 uur tot 20.00 uur in Bibliotheek Oostland aan de Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs. Heeft u een vraag of suggestie? Wilt u iets melden of advies vragen? Loop gerust binnen!


Kenniscafé Cultuur Lansingerland

Kenniscafé Cultuur Lansingerland

Graag nodigen wij u uit voor het Kenniscafé Cultuur Lansingerland op donderdag 18 juli in de hal van ons gemeentehuis. Een inhoudelijke netwerkbijeenkomst voor onze culturele partners en andere geïnteresseerden uit Lansingerland. De eerste editie gaat over publieksprofielen en plekken met een verhaal in Lansingerland.


Klimaatadaptatie, wat kunt u doen?

Klimaatadaptatie, wat kunt u doen?

Het klimaat verandert. Hitte golven en extreme regenbuien komen steeds vaker voor. Wanneer wij ons voorbereiden en aanpassen beperken wij de nadelige gevolgen. Hierdoor blijft de overlast voor inwoners en ondernemer beperkt. Deze video laat zien wat u als inwoner en ondernemer zelf kunt doen en wat de gemeente doet.


Verrassende vakantietassen

Verrassende vakantietassen

Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs heeft een prima zomeridee! In de maanden juli en augustus zijn er gratis vakantietassen te leen. Heeft u deze zomer tijd om ongestoord te lezen? En houdt u wel van een verrassing? Kom dan deze verrassende oranje vakantietas halen!


AED’s in de Vogelbuurt

AED’s in de Vogelbuurt

In de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs zijn vanuit het initiatief ‘van, voor en door de wijk’ in het kader van de Wijkaanpak Vogelbuurt twee AED’s opgehangen: bij Valkenhof 21 en Watersnip 17, goed verspreid over de wijk.


Nieuwe aannemer openbare verlichting

Nieuwe aannemer openbare verlichting

Vanaf 1 juli voert SPIE infratechniek de werkzaamheden van storingen, calamiteiten en het onderhoud aan de openbare verlichting uit. Wij proberen de leefomgeving voor onze inwoners zo veilig mogelijk te maken en te houden. Goed werkende openbare verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Wilt u ons helpen bij het melden van kapotte verlichting, storing of schade? U kunt dit doorgeven via BuitenOpOrde


Asfalteren rotonde N470

Asfalteren rotonde N470

Boskalis brengt op doordeweekse nachten asfalt aan op de nieuwe rotonde Komkommerweg in Pijnacker. Van 8 tot en met 12 juli werken zij aan de zuidbaan (richting Zoetermeer) en van 15 tot en met 19 juli aan de noordbaan (richting Delft). De werkzaamheden vinden plaats van 20.00 tot 6.00 uur. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content