Header image
Week 28, 9 juli 2020

Opgewekt in Lansingerland werkt aan duurzame energievoorziening

Wethouder Jan-Willem van den Beukel en Menno van der Woude, voorzitter NLS, roepen huiseigenaren in Lansingerland op om lid te worden van een community op Facebook: Opgewekt in Lansingerland. Hier vind je handige ideeën, tips en tricks om zelf energie te besparen. Gebruik de afspeelknop om de video te bekijken.


Expeditie Lansingerland gaat bijna los!   

Expeditie Lansingerland gaat bijna los!  

Expeditie Lansingerland is hét zomerprogramma voor de jeugd tot en met 18 jaar. Vanaf 20 juli staan er zes weken lang allerlei leuke, sportieve en uitdagende activiteiten op de agenda. Dankzij het diverse programma is er voor alle leeftijden altijd iets te doen in de zomer!


Aandacht voor alcoholgebruik onder jongeren

Aandacht voor alcoholgebruik onder jongeren

De Stichting Jeugd en Jongerenwerk besteedt deze maand extra aandacht aan het alcoholgebruik onder jongeren. Met een campagne en gesprekken die de jongerenwerkers aangaan, wil de stichting jongeren bewuster maken van de negatieve gevolgen van alcohol.


Jeugdvakantiepaspoort weer verkrijgbaar

Jeugdvakantiepaspoort weer verkrijgbaar

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en heb je een Rotterdampas? Dan kun je vanaf vandaag weer het Jeugd Vakantiepaspoort digitaal aanvragen. Kinderen krijgen hiermee de hele zomervakantie gratis toegang of korting bij maar liefst 158 bestemmingen in de Rotterdamse regio.


Vernieuwing fontein Westpolder Berkel en Rodenrijs

Vernieuwing fontein Westpolder Berkel en Rodenrijs

De fontein op het Westpolderplein in Berkel en Rodenrijs wordt vernieuwd. De gemeente laat onder meer de roosters in de fontein vervangen voor een natuurstenen fonteinvlak met 9 spuiters, met ledverlichting. De werkzaamheden starten op maandagochtend 13 juli en duren tot 15 augustus.


Inwoners tevreden over hulp en ondersteuning

Inwoners tevreden over hulp en ondersteuning

Inwoners die gebruik maken van hulp en ondersteuning via de gemeente zijn over het algemeen tevreden tot zeer tevreden over de kwaliteit. Zij ervaren positieve effecten, zoals het beter in staat zijn om problemen op te lossen en meer vertrouwen in de toekomst.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content