Header image Header image
Week 28, 15 juli

Drukte aan de telefoon

Drukte aan de telefoon

Het is in deze periode erg druk aan de telefoon. Het kan daardoor langer duren voordat u een van onze medewerkers aan de telefoon krijgt. Wij adviseren u ons op een ander moment te bellen als u lang moet wachten. Veel zaken kunt u met ons ook online regelen via onze website.


Reisdocumenten aanvragen tijdelijk niet mogelijk

Reisdocumenten aanvragen tijdelijk niet mogelijk

Donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli is het niet mogelijk om paspoorten en identiteitskaarten aan te vragen. In augustus komt er een nieuw model identiteitskaart, waardoor de leverancier tijdelijk de productie van reisdocumenten moet stilleggen. Ook kunnen we deze dagen geen spoedaanvragen in behandeling nemen.


Rectificatie; Ontwerpen speelplekken bekend

Rectificatie; Ontwerpen speelplekken bekend

Vorige week hebben wij om uw mening gevraagd over de ontwerpen van de speelplekken aan De Warmoezerij, Mercatordreef en Planciusdreef. Per abuis stond er een verkeerd mailadres in het item. U kunt uw reactie of mening uiterlijk dinsdag 20 juli mailen naar projectenspelen@lansingerland.nl onder vermelding van ‘Speelplekken’.


Jeugd Vakantiepaspoort

Jeugd Vakantiepaspoort

Is uw kind tussen de 4 en 12 jaar oud? Met het Jeugd Vakantiepaspoort krijgen zij de hele zomervakantie gratis toegang of korting bij maar liefst 158 bestemmingen in de Rotterdamse regio. Heeft uw kind al een Rotterdampas, dan kunt u het Vakantiepaspoort digitaal aanvragen. Heeft u (nog) geen Rotterdampas, dan kunt u de pas voor € 4,50 kopen.


Minder laaggeletterheid in 2024

Minder laaggeletterheid in 2024

Begin 2021 is het regioplan laaggeletterdheid 2021-2024 voor de regio Zuid-Holland Centraal vastgesteld. Laaggeletterdheid houdt in dat mensen moeite hebben met de taalvaardigheden lezen en/of schrijven. In het regioplan zijn duidelijke ambities en doelen geformuleerd. Zo gaan we met andere gemeenten in de regio de komende jaren samen werken aan een passend aanbod voor iedereen en een groter bereik van de activiteiten.


Winnaars prijsvraag Voorafsche Polder bekend!

Winnaars prijsvraag Voorafsche Polder bekend!

Het Hoogheemraadschap van Delfland en gemeente Lansingerland hebben samen een prijsvraag uitgezet voor een waterberging in de Voorafsche Polder in Berkel en Rodenrijs. Inwoners konden ideeën insturen om de biodiversiteit in deze waterberging te vergroten. Uit maar liefst 39 inzendingen heeft de jury 3winnaars uitgekozen. Lees meer over de ideeën op onze website.


Is de duurzaamheidslening iets voor u?

Is de duurzaamheidslening iets voor u?

Wilt u graag uw woning verduurzamen, maar twijfelt u nog door de kosten? De duurzaamheidslening van gemeente Lansingerland is sinds 1 maart 2021 beschikbaar. De lening kunt u bijvoorbeeld inzetten om zonnepanelen te installeren, uw woning te isoleren of een warmtepomp aan te schaffen. Er zijn inmiddels al 32 aanvragen ingediend, bent u de volgende?


Nieuwe proef textielinzameling in Bleiswijk

Nieuwe proef textielinzameling in Bleiswijk

In Bleiswijk is sinds 5 juli een Drop & Loop inleverpunt voor gedragen kleding te vinden in de Albert Heijn. Zo wordt kleding inleveren net zo simpel als lege flessen wegbrengen. Van al het ingezamelde textiel, kunnen we 50% hergebruiken en 50% recyclen. Van dat gerecyclede textiel maken we nieuw garen en nieuwe producten. Meer informatie vindt u op de website van Drop & Loop.


Nieuwe coronamaatregelen t/m 13 augustus

Nieuwe coronamaatregelen t/m 13 augustus

Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. Het kabinet maakt zich hier zorgen over. En kan niet voldoende uitsluiten dat er de komende weken toch meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content